Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är för bra, Brynäs

Jonas Gustavsson gjorde det igen. När Färjestad vann med 4–0 och gick fram till 3–0 i matcher mot Brynäs höll han nollan på nytt.
– Självklart har vi en bra chans att gå vidare nu, säger supermålvakten.

Annons

I Karlstad i lördags släppte Jonas Gustavsson in Daniel Widings styrning i krysset. I övrigt har 24-åringen tagit allt.

Färjestads målvakt har varit i det närmaste omöjlig att överlista och har räddat fantastiska 72 av de 73 skott Brynäs skjutit under de tre kvartsfinalmatcherna.

När Brynäs i går skulle få lite närkontakt i matchserien och inledde med att pumpa på framåt stod han där lugnt och täckte undan varenda puck.

– Klart att det var skönt att vi kunde vinna den här matchen också. Jag har bra hjälp av försvaret och har lite medstuds, men visst har det gått jättebra, säger han själv.

Jonas Gustavsson, som inte är tingad av någon NHL-klubb, är spelaren på allas läppar just nu och i går fanns det uppåt 20 NHL-scouter, både svenska och nordamerikanska, på plats i Läkerol Arena. Efter matchen träffade Gustavsson en representant för Montreal Canadiens, men själv är han ganska trött på frågorna gällande NHL och den kommande draften.

– Jag har svarat på den frågan ganska många gånger nu. Det är inget speciellt att dom är här och kollar, dom ser väl en massa matcher nu när det är slutspel.

Några av de som fanns på plats var storheter som Johan Garpenlöv (Dallas), Anders Kallur (New York Islanders), Per-Erik Eklund (San José), Anders Hedberg (New York Rangers) och Robert Nordmark (Phoenix).

Men det var som sagt inget som Jonas Gustavsson brydde sig särskilt mycket om.

– Nej, jag har ju nog med att fokusera på matchen.

– När det var åtta minuter kvar kanske.

– Det är en tuff match till som ska vinnas, men självklart ser det bra ut.

Jonas Gustavsson har fått sitt stora genombrott den här säsongen och hade den klart bästa räddningsprocenten i grundserien. Men när kamratföreningen Hockeyjournalisterna under måndagen kungjorde sitt val av ”årets målvakt” var det förre bry näsaren Johan Holmqvist som vann priset.

– Jag hörde det. Det är bara att gratulera ”Honken”. Han är en jätteduktig målvakt.

• Förvånad att du inte fick det?

– Nja, det är bara ett pris jag vill ha den här säsongen och det är det vi tävlar om nu, säger Gustavsson.

Jodå, självklart är det en SM-titel som seriesegrande Färjestad jagar. Och Brynäs är inte något hinder på vägen – det är ett som är säkert.

Mer läsning

Annons