Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är nästa Brynässtjärna som måste opereras

I ett sista försök att rädda karriären – och senare i livet få en dräglig tillvaro. Nu måste Brynäs rutinerade center Micke Lind operera sin skadade höft.
– Ja, det är nödvändigt att göra det. Det kommer ett liv efter hockeyn också, säger 36-åringen.

Annons

Den 18 december ska Brynäs forward Björn Danielsson läggas in för operation av sin höftskada. När lagkamraten Micke Lind ska göra detsamma vet han inte – bara att det nu måste göras.

– Vi har kommit fram till det beslutet. Jag har plågats länge nog nu, säger Micke Lind.

– Det är svårt att få tid och inget vi kan bestämma eftersom det inte finns så många läkare som gör den här typen av operationer, men troligen blir det nu i december eller i januari.

Lind, som spelat över 400 elitseriematcher för Timrå och Brynäs, har dragits med höftproblem i många år och han har tidigare varit i kontakt med den kände idrottsläkaren Leif Swärd. Och det mesta talar för att det blir han eller fotbollslandslagets läkare Anders Valentin, som nyligen höftopererade Gefles ytterback Jonathan Hellström, som ska utföra ingreppet.

– Tanken är att man ska gå in och slipa ned den högra höftkulan, men man vet ju inte om det blir bättre ändå, så det är egentligen ingen idé att spekulera för mycket, säger Micke Lind.

Den här säsongen har han spelat 17 matcher, men inte kunnat fullfölja alla. Senast han fanns på isen var 15 november hemma mot Frölunda då han fick kliva av efter en period.

– Det gör ont hela tiden, det är som en kniv som skär. Och man tror att mina andra skador kan ha med höftproblemen att göra. Man går lite konstigt och belastar eftersom man försöker kompensera upp smärtan.

Förutom den högra höften har Brynäscentern en bristning i ena ljumsken och även en ömmande vänsterhöft som hela tiden gör sig påmind.

– Man har plågat sig själv länge och man vill ju alltid bita ihop, men det kanske har varit en nackdel ibland. För det är inte roligt längre när man inte kan spela på den nivån man vet att man kan vara – eftersom man åker omkring och har ont.

I somras godkände Leif Swärd spel ytterligare en säsong, även om det redan då diskuterades ett eventuellt ingrepp.

– Men då var det juli och vi skulle snart gå på is och jag kände väl att jag kanske kunde plåga mig igenom en säsong till fram till april. Men som det har blivit att man kör rehab och sedan spelar en och en halv match innan man måste vila igen håller inte.

– Jag vet inte. De ska först gå in i höften och se vad de kan göra och när man väl fått ett besked så får man ta ett nytt avstamp efter det.

– Det finns ju ett liv efter hockeyn också och jag vill kunna gå och röra mig även senare i livet. Därför känns det ändå skönt att operationen blir av. Det har varit segt att gå och vänta på ett beslut. Hur framtiden ser ut kan jag inte spekulera i.

Mer läsning

Annons