Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här finns allsvensk rutin

De bägge Lindström låg bakom Valbos seger över Hedemora i hockeyettan i går kväll.
Lindströms bildar kedja med Kristoffer Jobs och det gjorde tre av målen när Valbo vann med 4–1 (3–1, 0–0, 1–0).
Liam gjorde två och Jimmy ett.

Annons

Det rymmer mycket rutin i kedjan med Liam, två mål, Jobs, två assist, och Jimmy, ett mål. Trion har ju varit ute i riket och känt på allsvensk hockey och fått lite hårdhet och rutin för att bli till profiler i div I.

Här är de lysande i det offensiva spelet, tappar lite koncentration och motivation hemåt, slöar till lite då och då och bjuder motståndarna på kontringar.

Främst är det Liam och Jimmy som står för underhållningen framåt. Jobs har fortfarande mer att bevisa, han har mycket hockey i sig, men får ännu inte det att fungera.

Men som formation är trion ett vinnarvapen för Valbo i det väntade play off-spelet. De två Lindström och Jobs kan mycket väl bli tungan på vågen när motståndet bli mer kvalificerat än det är i seriespelet.

Som hockeymatch var det ingen höjdare. Men Valbo gjorde en bra första period och då grundlade man också segern. Jimmy Lindström sköt 1–0 med ett snärtigt handledsskott, Hedemora kvitterade till 1–1 i power play, och därefter var det Liams tur att sätta pucken i mål efter att Valbo pressat gästerna hårt och till slut ramlade ledningspucken in.

Emil Mårtensson gjorde 3–1 i spelformen fem mot fyra.

Mittperioden var ett riktigt sömnpiller och den kan vi glömma. Sista perioden var något bättre, men det var inledningsperioden och Lindström-kedjans konstruktivitet och stabilitet vi tar med oss hem till redaktionen från den här matchen.

Liam skulle göra ytterligare ett mål. 4–1 i power play och bara tre och en halv minut kvar av matchen.

– Vi gjorde en riktigt bra första period och den är vi riktigt nöjda med. I övrigt så var det inte mycket som var bra, säger Daniel Kraft, Valbos tränare.

– När Liam och Jimmy är på det här humöret så är de fantastiska. De storspelade i första och var vassa offensivt.

Valbos bästa spelare var dock en back, Thomas Svärdström, ett eller två misstag under hela matchen är ett lysande facit.

Men Hedemora var tamt framåt. Det gick för långsamt och omständligt. Det var en lugn kväll defensivt för hemmalaget.

Första perioden: 1-0 (5.53) Jimmy Lindström (Thomas Svärdström), 1-1 (13.42) Daniel Olofsson (Joakim Gustafsson; Joakim Norin) spel fem mot fyra, 2-1 (16.26) Liam Lindström (Kristoffer Jobs; Pär-Erik Jansson), 3-1 (18.22) Emil Mårtensson (Jacob Blomqvist; Eric Bergström) spel fem mot fyra.

Skott: 15-8.

Andra perioden: skott: 9-10.

Tredje perioden: 4-1 (16.30) Liam Lindström (Kristoffer Jobs) spel fem mot fyra.

Skott: 13-3. Totalt: 37-21.

Utvisningar: Valbo: 5x2 min. Hedemora: 4x2

Domare: Johan Lené, Gävle

Publik: 225

Thomas Svärdström, b,

Liam Lindström, f,

Jimmy Lindström, f,

Mer läsning

Annons