Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här räddar Lindbäck sitt Brynäs

Det finns viktiga räddningar och så finns det v-i-k-t-i-g-a räddningar...
Det var sekunder kvar av andra perioden när han avväpnade en helt fristående Jakob Johansson.
– Jag förstår var du menar. Den är jag helt klart mest nöjd med på hela matchen, säger Anders Lindbäck med ett flin.

Annons

Hade Rögle gjort 2–2 där hade det här blivit en annan hockeymatch. Skåningarna var på väg in i matchen och hade både trycket och greppet. Något som Brynäs ändå såg ut att klara av med tio sekunder kvar av mittronden.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. Helst plötsligt stod det bara en kille fri framför mig. Jag hann ta ett skär ut och han gjorde väl en okej dragning. Men det var så jäkla skönt när den tog på plocken och snuddade ribban på vägen över.

Ex-brynäsaren Johansson såg ut att vilja sjunka under isen när Lindbäck plockade fram den paraden. Som om han inte hade gjort nog i Rögleögon redan då...

– Det gick bra. Men det har känts stabilt hela tiden efter juluppehållet i princip. Formen är riktigt bra – jag kanske till och med aldrig har varit så här het, säger Lindbäck och rycker på axlarna.

Han följde i alla fall upp kanoninsatsen mot Linköping med en ny praktfull insats. Snabb och följsam med både handskar och benskydd, inga onödiga returer – precis vad Brynäs behöver i det här läget.

Men målvaktsetta i laget...

– Nä, nä. Det där spelar ingen roll. Vi ska till slutspel nu, något annat har förresten aldrig gällt och då behövs det en bra målvakt. V-e-m det är som kliver fram spelar ingen roll – huvudsaken att någon av oss gör det.

Den brynäsklack som fanns på plats i Lindab Arena skanderade i alla fall Anders Lindbäcks namn gång på gång efter slutsignalen och 20-åringen fick ta några danssteg och vinka för att fansen skulle bli nöjda.

Fast vi måste tillstå att han är bättre som målvakt än som musikansvarig i laget...

– Vadå, den här är ju grymt bra. Det svänger ju, sa Lindbäck när han plockat fram den gamla tyska 70-talsdängan ”Djingis Kahn” som skränade ur högtalarna i Brynäs omklädningsrum. Som en segerfanfar på något vis...

Och okej – det var ju schlagerkväll i går.

Mer läsning

Annons