Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hietanen känner sig bättre

Juuso Hietanen kan vara tillbaka i spel betydligt snabbare än väntat.
I går testade finländaren på egen hand och han upplevde ingen större smärta i axeln.
– Det kändes ganska bra. Men just nu är det svårt att säga om jag kan spela mot Timrå, säger Hietanen.

Annons

Fyra dagar efter incidenten mot Frölunda gav sig Juuso Hietanen ut på isen för att få en lägesrapport från sin skadade axel. 23-åringen åkte bara skridskor och lämnade sin vanliga utrustning i omklädningsrummet.

– Jag testade lite och det kändes ganska bra. I morgon (i dag) ska jag ha alla grejer på mig och gå på lite hårdare, säger Hietanen.

Med tanke på att Hietanen slog axeln ur led, har läget förbättrats i överraskande snabb takt. För närvarande har han inte särskilt ont i axeln, som drogs rätt igen på sjukhuset efter lördagens match.

– Det brukar göra j-ligt ont att slå axeln ur led. Egentligen är det ju en allvarlig skada, och efter en sådan händelse är det ovanligt att man inte har mer ont än vad Juuso har just nu. Det har nästan gått lite väl fort, vi får inte bli dumma och överoptimistiska. Det är dag för dag som gäller, säger Brynäs fysioterapeut Glenn Hellström.

– Jag tror inte att han kan spela då, men vi får se efter morgondagen (i dag). Det är ingen idé att sätta någon press på honom, jag är glad över att han kan åka skridskor.

Hietanen själv hoppas naturligtvis att han är tillbaka så snart som möjligt.

– Vi har två viktiga bortamatcher framför oss och jag vill självklart vara med. Just nu är det svårt att säga om jag kan spela mot Timrå, säger Juuso Hietanen.

 

Mer läsning

Annons