Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högriskmatch mot Djurgården: ”Vi har vidtagit åtgärder”

Brynäs hoppas på en hockeyfest i Läkerol Arena i morgon.
Men med 600 Djurgårdsfans på plats klassas det hela som en högriskmatch.
– Vi kommer väl förberett och har vidtagit alla åtgärder som går, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

Annons

Lördagskväll och det resvänliga avståndet från Stockholm har fått Djurgårdens fans att göra en gemensam resa till Gävle för att se på hockey. Den har utannonserats som hockeyfesten.

– Självklart hoppas vi att det blir precis så. Men har ändå flera vakter än vanligt och alla åskådare som ska in i arenan kommer att få genomgå full visitering. Jag hoppas att det inte kommer att bli något bråk, säger Karlsson.

Nästan 600 fans kommer via supporterbussar att ta sig hit. Ståplatssektionen kommer att bli fullbelagd.

– Sen har dom också en sektion uppe på plan 3 precis bredvid ståplatsläktaren. Det kommer också att vara avspärrat så dom kommer inte att komma ut bland den vanliga publiken. Jag har förstås pratat med Djurgården och dessutom representanter från supportergruppen och vi har bra koll så här innan nedsläpp, säger Karlsson.

Brynäs räknar med en utsåld arena och just nu finns det bara 300 biljetter kvar till försäljning. Matchen startar också 18.30 vilket är några timmar senare än en vanlig lördagsmatch.

– Lördagar är alltid bra publikdagar för oss och den här sena starttiden gör det också attraktivt att gå på hockey. Det tycker vi bara är roligt.

Brynäs supportergrupp har sin sektion på ståplats men någon större risk för konfrontationer mellan klackarna borde inte finnas.

– Nej, jag tror inte det. Det är säkert värre när Djurgården spelar mot Linköping eller Frölunda. Våra supportrar brukar vara lugna och inte inblandade i bråk, säger Brynäs klubbdirektör.

Mer läsning

Annons