Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är mycket besviken – hur har uppehållet använts?

Skillnaden heter spetskompetens.
Linköping har det.
Brynäs har det inte.
Det avgjorde gårdagens omstart i Cloetta Center och resultatet 5–3 är okej.

Annons

Brynäs har så förtvivlat svårt att ta tillvara möjligheterna. Matchen avgjordes framför målen och där har Linköping den spetskompetens som gör att man kommer att gå långt i SM–serien. Man skapar sina möjligheter ur ingenting och lagets spets gör avsluten sylvassa.

Där var det klasskillnad. Även om Brynäs gjorde en fullt godkänd insats i tredje perioden kändes utgången rätt given.

Vad jag kunde bedöma av sändningen i Canal+ gjorde Brynäs ett väldigt tafatt intryck. Det var ett blekt och energisvagt Brynäs som blev en lätt munsbit för hemmalaget.

Transatlanterna Steve Dixon och Kyle Wanvig försökte med sin fysik och tuffa spelsätt att dra gång sina lagkamrater, tog några slagsmål i slutet av andra perioden för att visa att nu j-r måste vi vakna, grabbar. Det blev också en skärpning i sista perioden då Brynäs gjorde två mål i inledningen av perioden och gjorde match av det hela.

Man vinner inga matcher när man släpper in fem mål. Och absolut inte på bortaplan och när man skjuter så lite.

Han är inte med i matchen. Men alla snackar ändå om honom.

Jacob Markström är namnet. Han är elitseriens bästa spelare under höstomgången enligt Canal+ tittare. Jag kan bara hålla med. Jacob har varit fantastisk.

Jag saknade Markström oerhört i går kväll. Lindbäck ska inte lastas för förlusten, men någon Markström är han givetvis, några mål får han ta på sig och de returer han ger skapar stora målchanser.

Markström ger också returer, men då finns utespelarna där och sopar bort puckarna, märkligt nog hände det inte i går.

Brynäs får klara sig utan Markström i sex matcher. Det sätter stor press på Lindbäck, men även på Brynäs och Niklas Czarnecki, som naturligtvis har pratat om den här situationen många gånger, men får fortsätta med att bearbeta sina spelare om att det går att spela hockey även utan Markström.

Men det blir en svår balansgång och sätter spelare och ledare på tuffa prov.

Brynäs har inte vunnit på sex bortamatcher.

Det hjälpte inte att man tog ledningen med 1–0 i matchinledningen. Linköping kvitterade och tog ledningen och därefter var det hemmalaget som anförde tillställningen.

Första perioden var helt okej från gästerna.

Däremot var mittperioden katastrofal. Brynäs saknade energi och gav inte Lindbäck det understöd man har rätt att fordra.

Många svek kapitalt. Samtliga backar var helt borta och jag överraskades över att Juuso Hietanen var så oerhört blek. Lars Jonsson försökte men lyckades aldrig lyfta upp försvarsspelet och Niclas Andersén firade fortfarande jul hemma i Värmland.

Anfallsspelet var inte mycket bättre. Det var bara Dixon och Wanvig som visade lite energi att åstadkomma något.

Jag är mycket besviken på Brynäs insats.

Man kan ju ställa frågan vad man har använt uppehållet till? Brynäs såg ut att tro att det fortfarande var uppehåll.

Det här är för dåligt och nu måste de till en rejäl skärpning. Att förlora mot Linköping är inte mycket att väsnas över. LHC har visserligen gjort en rad tveksamma insatser och inte imponerat, men haft nu uppehållet på sig att slicka såren och hämta kraft, jag tror att vi får se ett helt nytt LHC in på nya året.

Men på det sätt Brynäs förlorar känns inte bra. Där finns ingen geist, ingen intensitet, ingen kampvilja och ovanpå det saknas spetskompetensen.

Men man brukar kunna kämpa och som lag visa att man vill något. Vilja slår klass brukar det heta och Brynäs brukar vara svåra att slå.

Men inte nu.

Närmast väntar två hemmamatcher och Brynäs har nu ställt till det för sig så pass att jag ser matcherna mot HV och Rögle som absolut nödvändiga att ta två trepoängare.

Tåget går nu. Vill man vara med på slutspelsresan på allvar är det dags att boka plats. Jag har inte sett Brynäs som ett säkert slutspelslag, men har efter en rad fina insatser bedömt chanserna till slutspel varit rätt goda, men nu går det fort samtidigt som det drar ihop sig till ett avgörande för att skapa sig en bra position och i det läget får Brynäs det allt svårare att visa att man tillhör de åtta.

Nya förluster och enpoängare betyder att man på allvar dras in i kampen runt slutspelsstrecket och det känns inte lustigt efter den fina starten på serien.

”Transatlanterna Steve Dixon och Kyle Wanvig försökte med sin fysik och tuffa spelsätt att dra gång sina lagkamrater, tog några slagsmål i slutet av andra perioden för att visa att nu j-r måste vi vakna, grabbar”.

Mer läsning

Annons