Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag bockar och tackar för stor underhållning

Jag vet faktiskt inte vad jag ska börja krönikan med.
Det var ju så mycket som var bra.
Brynäs - helt strålande. Gjorde säsongens bästa insats.
Timrå - mycket bra. Kunde ha vunnit.
Bättre lördagsunderhållning än det som Brynäs och Timrå bjöd i Läkerol Arena kan man inte få. Det var en strålande hockeymatch med en lång rad kvalificerade prestationer.

Annons

Så här ska det se ut. Matcher av det här slaget är hockeygodis. Samtidigt som snacket om att det är det täta spelschemat, som är orsak till det dåliga spelet i många matcher, faller platt till marken.
Jag lämnade hockeytemplet på Sätraåsen, glad och nöjd men också helt utmattad, efter en tempostark, tät, spännande och rolig match med hög intensitet, kamp, många skott och målchanser.
Reporter Vahlström och jag var eniga om högsta matchbetyg (5 stjärnor). Det var aldrig någon tvekan.

Niklas Czarnecki hade samlat mod.
Nu var det bestämt. Han gav order om full gas framåt och plötsligt fick vi se ett anfallsgladare och mer offensivt lag. Det där räddhågsna, ängsliga fegspel försvann någonstans i luften mellan Ängelholm och Bromma i fredags. Jag har den här säsongen inte sett Brynäs så offensivt laddat och med förmåga att hålla ihop laget och täta hemåt.
Men fortfarande blir det för lite mål på alla chanser. Men det lär vi få leva med. Vill vi se målfester får vi gå och se SAIK.

Daniel Widing spelade som i trans.
Stark, tacklingsvillig, aggressiv och speedig i offensiven i sin bästa insats för säsongen. Fortsätt så här och det blir VM i vår.
Steve Dixon är spelskicklig, arbetsvillig och fysisk stark. Hans bästa match för Brynäs.
Jonathan Granström är ett riktigt krutpaket. När "Jonte" tänder på alla cylindrar så exploderar det och motståndaren får det svårt. Vann alla sina tekningar mot gamle klubbkompisen Håkan Bogg. En snygg vändning på en femöring och passning till Dackell vid 2–1.
Det enda som saknas när det gäller Kyle Wanvig är målskyttet. Kanadensaren borde ha gjort minst två mål på sina fyra öppna chanser i mittperioden. Spelmässigt är Kyle av hög klass. Här verkar det finnas hur mycket energi som helst.
Mads Hansen har varit bra länge nu, bäst i Brynäs mot Rögle, insatsen i går var en förlängning av insatsen i torsdags. Är bra i defensiven och hinner också vara med och styra offensivt. Har hög arbetskapacitet.

Två bra målvakter fick vi också se.
Oj, oj, oj... vilket målvaktsspel, sanslösa räddningar av yppersta världsklass. Man kan inte göra annat än att beundra denna 18-åring, Jacob blir 19 om två månader, som i match efter match spelar ett målvaktsspel som är gudomlig och som blir till skön musik.
Johan Backlund var inte så dum han heller. De här två kan mycket väl vara tvåan och trean i VM-truppen. Honken är fortfarande nummer ett.
Nya WDW-kedjan (Widing, Dixon och Wanvig) blev en succé. Explosiv och tuff och det passar den här trion att lägga ner puckarna på djupet och pressa hårt. Snart sitter också puckarna i mål. Tre spelare det sprutade energi kring. Rolig att se dem tillsammans.

Brynäs tillsammans med Södertälje är serien målfattigaste lag.
Att Brynäs har problem med målskyttet har jag skrivit om massor av gånger, det är alltså ingen hemlighet, men har man en av elitseriens bästa målvakter och tätaste försvar går det att vinna ändå.
Men målsnålt bakåt är ett måste. I de tio senaste matcherna när Brynäs tagit poäng har man gjort fem mål en gång, fyra två gånger, tre en gång, två tre gånger och ett mål tre gånger. 25 mål på tio matcher har gett 23 poäng med ett målsnitt på 2,5 mål.
Det är helt okej...

Mer läsning

Annons