Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kort från matchen

Annons

I morgon kommer Brynäs att hylla ytterligare en av föreningens stora spelare genom tiderna, Stefan ”Lill-Prosten” Karlsson.

”Lill-Prosten” spelade i klubbens A-lag i två sejourer, 1964–75 och 1976–81.

Han blev den förste spelare i föreningen som tog guld under tre decennier och har totalt åtta SM-guld. ”Lill-Prosten” Karlsson var en av Brynäs målfarligaste spelare med 266 mål på 476 matcher, tredje mest i klubbens historia.

Och på tal om festligheter så säger uppgifter att Idol-Alice kommer att sjunga nationalsången.

Det här var tredje gången den här säsongen som Brynäs vann en hemmamatch med det något udda resultatet 1–0. Tidigare har Södertälje åkt dit med samma siffror, den 11 oktober och 24 november förra året.

Kyle Wanvig har inte gjort någon succé i Brynäströjan – och spelade inte mer än två perioder i går. För andra gången på kort tid plockades han bort, denna gång tillsammans med ett annat nyförvärv, Janos Vas, och Johan Alcén.

Brynäs drog inte på sig en enda utvisning i första perioden – men när det väl var dags i början av andra så var det förstås Jonathan Granström som fick sätta sig.

Denna gång spelade elitseriens mest utvisade med klubban för högt.

Det var glest på läktarna i går – och speakern Kenth Larsson hade också svårt att tända till. Efter första perioden skulle han som vanligt redovisa skottstatistiken:

- Brynäs fyra och Toyota...eh, förlåt, Luleå elva, sa Kenth.

Sedan var det dags att prata om matchsponsorn...

Mer läsning

Annons