Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kortisar från matchen

Annons

Statistikoraklet Ulf Lindgren låter meddela att när backen Jörgen Sundqvist missade matchen i Linköping var det den första gången på 193 matcher han inte fanns i laget. Den sviten är den fjärde längsta i Brynäs elitseriehistoria. Etta ligger Niklas Gällstedt som spelade 280 matcher i rad. Den nuvarande assisterande tränaren Janne Larsson är tvåa med 234 och trea är målglade Tom Bissett med 200. Flest i rad i Brynäs har nu i stället Andreas Dackell och Daniel Widing med 86 matcher var. Den 29 september 2007 i Södertälje petades de sist.

Niklas Czarnecki hade inte mycket att glädjas åt i går. Men han kunde i alla fall känna sig belåten med att power play-spelet fungerade, detta sedan Brynästränaren återigen laborerat med uppställningarna.
1–2 och 2–2 kom i spel fem mot tre och fem mot fyra inom loppet av 37 sekunder i mitten av första perioden. 3–5 i mitten av andra kom också i spel fem mot tre och signerades tvåmålsskytten Mads Hansen.
– Vi lyfter power play oerhört. Att Hansen får göra två mål är också väldigt glädjande, sade Czarnecki.

HV71 tog med segern poäng i nionde raka bortamatchen. Detta trots att backen Per Gustafsson tvingades utgå efter första perioden (skott på handen) och att Jönköpingslaget därefter fortsatte med bara fem backar.
– En skön seger, vi gnuggade på bra, sade HV:s assisterande tränare Thomas Ljungberg.

Mer läsning

Annons