Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kortisar från matchen

Annons

Inför matchen låg Steve Dixon på en fjärdeplats i Elitseriens tekningsliga med över 60 %. Efter matchen blev han nedpetad till en femteplats, omsprungen av lagkamraten Jonathan Granström.

Han har varit utskälld. Han var varit hånad. Men i går gjorde Christer Lärking sin 700:e Elitseriematch. Han hade mycket att göra, men det blev ändå inte överdrivet mycket utvisningar. Sex för Brynäs och tre för Timrå.

Äntligen kom nye Kyle Wanvig med i poängprotokollet. Men det blev inget mål trots mängder av chanser, i stället fick han en assistpoäng när Jörgen Sundqvist gjorde 1–0.

Den största skrällen när det gäller Kyle Wanvig är väl inte att han inte gjort nåt mål, utan snarare att han inte får mer utvisningsminuter. I två av fyra matcher har han klivit av isen utan att ha dragit på sig en enda minut. Bra för en spelare som hade nästan 700 minuter på 350 AHL–matcher.

Mycket snack har handlar om WDW–kedjan, men vilken match målvakten Jacob Markström gjorde. 18–åringen gjorde mängder av kvalificerade räddningar och hade stor del i att Brynäs vann, trots att man bara gjorde två mål framåt.

På parkeringen utanför Läkerol Arena trängdes ett 20–tal bussar och inne på ståplats trängdes supportrarna. Det var länge sen det var sånt drag i Läkerolen. 7076 personer sökte sig till lördagsmatchen. Förhoppningsvis var det ingen engångsföreteelse tack vare löning och helgmatch.

Publiken längst upp i arenen är inte så vana att få besök av flygande gummitrissor, men igår hände det. 18 minuter in i period två kom ett Timråskott som styrdes på en Brynäsklubba, över skyddnätet och ända upp på tredje raden uppifrån.

Mer läsning

Annons