Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyle har kul på rinken

Med några ispuckar matar han Sebastian Lauritzen som direktskjuter på samma ställe – en och en halv meter över målet och pucken dunsar hårt i plexiglaset i stället för i nätmaskorna.
Kyle Wanvig skrattar, pekar och skakar på huvudet.
Det är precis vad det handlar om för Brynäs nya kanadensare – att ha roligt i en hockeyrink igen...

Annons

– Här kände jag mig hemma på en gång. Det påminner mycket om därifrån jag kommer i Kanada – särskilt nu med all snö utanför. Dessutom är alla människor så öppna och vänliga och jag har blivit perfekt mottagen av killarna i laget och tränarna, berättar Kyle.

Han har precis genomfört ett nytt träningspass. Det har inte blivit så många sedan han kom till Gävle i förra veckan efter att ha en misslyckad proffssejour i Ryssland och Amur Tigers bakom sig.

– Det blev inte alls som jag hade tänkt mig. Jag kom aldrig in i spelet, vi vann inte särskilt många matcher och hamnade sist i tabellen. Socialt var det inte heller lätt då inte särskilt många pratade engelska. Här är det precis tvärtom – jag älskar det redan, säger Kyle och skrattar.

Det gör han ofta och gärna. Att ha kul på rinken är en viktig del i hockeylivet för 27-åringen. Det har varit en bristvara den här hösten som han nu ska rätta till.

– Det kommer att bli mycket enklare här. Dels med mentaliteten och dels att jag kommit till ett lag som vunnit många matcher och ligger bra till i tabellen. Det är inte så lätt att komma ny mitt i säsongen, men det underlättar otroligt om det inte är kris och en sportslig uppförsbacke.

På två matcher han inte gjort så stora avtryck – än så länge ska vi tillägga. Inga poäng men två utvisningsminuter efter en boarding i första matchen mot Luleå. Men det ska bli bättre...

– Förhoppningsvis redan mot Rögle. I första matchen kände jag mig väldigt tung och orörlig efter ett precis ha kommit hit och så blev det en underlig uppladdning med flyget som inte kom i tid. Men det är ju sånt som händer.

Mot Södertälje var det ett klart fall framåt och både puckbehandlingen och tempot kändes bättre när Wanvig visade sig på isen. Det såg tränaren Niklas Czarnecki också som efterhand matchade honom hårdare med bland annat spel i power play.

Det är den rollen som en stor och stark spelare framför motståndarnas mål som Brynäs har värvat transatlanten.

– Det är där jag kommer bäst till min rätt. Jag gillar att ta kampen framför mål och framför allt är det en viktig del av spelet i power play. Jag känner mig dessutom piggare och piggare i kroppen även om jag fortfarande inte sover riktigt bra på nätterna. Men en eller två dagar till har jag säkert kommit i rätt fas där också.

Kyles fru kommer dessutom till Gävle om någon vecka. Hon var en månad i Ryssland men åkte hem till Kanada när Kyle bröt sitt kontrakt.

– Det ska bli skönt att träffa henne igen. Förhoppningsvis har jag fixat någonstans att bo då också. Jag ska kika på en lägenhet vilken dag som helst nu.

Med landsmannen Steve Dixon i laget har ankomsten till Sverige också underlättat.

– Framför allt att komma till rätta med små detaljer. Men även på isen och jag gillar att spela i samma kedja som honom. Vi är rätt lika. Två enkla men hårt arbetande spelare. Hermansson är också riktigt duktig och har ett jättebra skott. Det ska nog bli riktigt bra när vi lärt känna varandra ordentligt, avslutar Wanvig.

Mer läsning

Annons