Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larsson avgjorde i straffdrama

Valbo hemmaslog Enköping i hockeyettan med 4–3 (1–2, 1–0, 1–1, 0–0) efter straffar.
24-årige Mattias Larsson avgjorde i den tredje straffomgången.
– Det var viktigt inför fortsättningen, säger matchhjälten.

Annons

Valbo har besegrat i stort sett alla lag i division 1 – utom Enköping. De två gånger lagen mötts under säsongen har slutat med uppländsk seger, båda efter förlängning (3–4 och 5–4).

I gårdagens kraftmätning tog Valbo en efterlängtad revansch – mitt framför ögonen på Brynäs tränare Niklas Czarnecki som såg matchen från cafeterian.

– Jag är här för att ta det lite lugnt och se på hockey. Jag bor här i Valbo.

– Ha ha, nej det är inget sånt, säger Niklas.

– Och det var en före detta Brynäsjunior som till sist avgjorde tillställningen i Valbo ishall. Detta genom 24-årige forwarden Mattias Larsson som i år gör sin andra säsong i Valbo. I den tredje straffomgången klev han fram och avgjorde med en intränad variant.

– Första gången jag avgör på straffar. Det var ju annars en match som bara skulle spelas av egentligen, vi har ju redan vunnit serien, säger Mattias.

– Ja, det visste jag. Det var någon som sa det. Det skulle vara roligt att få spela för Brynäs igen, fortsätter matchhjälten.

Annars var detta en match som präglades av mer kamp än skönspel. Efter att gästerna skaffat sig en 2–0-ledning i första perioden, kom Valbo tillbaka – och det med råge.

I spel sex mot fem i tredje periodens sista minut gjorde Jakob Blomqvist 3–3. Efter en mållös förlängning väntade straffar – där visade Valbo varför man är seriesegrare.

Närmast väntar lite julledigt innan Valbo sedan laddar för nya möten mot Enköping – i Allettan.

Mer läsning

Annons