Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leif Boorks svar på kritiken: "Patetiskt"

I natt körde Finland över Damkronorna i VM-kvartsfinalen. Efter förlusten fick Leif Boork en fråga av SVT angående avsaknaden av av tre stjärnspelare – något som fått förbundskaptenen att rasa på Twitter.
– Att få frågan om Tina Enström till DK, som aldrig spelat under mig (4 år) och själv tackat nej efter 3-4 förfrågningar tidigt, är patetiskt", skriver Boork.

Annons

Sverige var chanslösa i VM-kvartsfinalen mot Finland i natt och fick tillslut se sig besegrade med 0-4. Mästerskapet är där med över för svenskornas del och i SVT:s sändning kritiserade experterna Maria Rooth och Peter Elander Boork för att de tre stjärnorna Emma Eliasson, Tina Enström och Jenni Asserholt inte fanns med i truppen. En kritik som sedan SVT-reportern Dusan Umicevic tog upp med Boork efter matchen:

SVT: Borde inte du lösa de här situationerna? För de hade gjort det här laget bättre.

– Det vet du inte alls. Du kan inte analysera den situation nu, det är lätt att ta upp det när vi förlorar. Men vi är så bra som det kan vara, finns många egenskaper för att bygga vidare. Det finns goda skäl för att de här spelarna inte är med. Enström är inte aktuell - hon vill inte spela i landslaget och jag tycker inte att det har med min relation att göra. Eliasson och Asserholt har jag en diskussion med. De har gått över en gräns, den gränsen gäller fortfarande, svarade Boork.

Förbundskaptene fortsatte sedan att sitt resonemang på Twitter:

"Att få frågan om Tina Enström till DK, som aldrig spelat under mig (4 år) och själv tackat nej efter 3-4 förfrågningar tidigt, är patetiskt", skriver Boork.

Han ger även en känga till SVT-experterna Maria Rooth och Peter Elander.

"Det Maria Rooth och vännen Elander tycks glömma är att "Sveriges bästa spelare" Eliasson och Asserholt var med i kvartsfinaluttåget i Kamloops."

Mer läsning

Annons