Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljudbok med Lassgård hjälper Brynäsjuniorerna

Båda brinner för ishockeyn och då speciellt Brynäs IF.
Nu har Rolf Lassgård läst in Ola Berggrens ”Stå inte i vägen för din egen förmåga” till en ljudbok som släpps i dag.
Det allra mesta av intäkterna går till Brynäs juniorverksamhet.

Annons

– Idén fick jag för ett tag sedan och Roffe gör en fantastisk inläsning. Vi ska sätta oss ner med Brynäs och se vad vi kan göra av det hela – kanske blir det i form av ett stipendium till någon junior som har gjort sig förtjänt av det.

– Då är kanske inte nödvändigtvis hockeykunnandet som kommer i första hand utan mer om hur killen eller tjejen för den delen är på sidan av hockeyrinken Det är i alla fall in i juniorverksamheten som pengarna ska gå, säger Ola.

Han skrev boken redan i början av 2000-talet och den har sedan släppts i tre upplagor som reviderats efter hand. Nu är det dags för ljudboksversionen att göra entré.

– Det är tio olika berättelser tagna från det verkliga livet. Det handlar om ledarskap och bra värderingar och jag tycker att det är en bok för alla – från 12-13-åringar, företagsledare och hockeyspelare för den delen, säger författaren.

Han har skrivit flera böcker efter den här men när det blev klart för inspelning var det ”Stå inte i vägen för din egen förmåga” som blev utvald. En bok som han flitigt har använt i sin roll som beteendevetare och i sin kontakt med både idrottsmän och företag.

– Alla som jag jobbat med har fått boken och det kändes mest rätt att ta den, förklarar Berggren.

Det gjorde det för Rolf Lassgård också. För utan skådespelaren med det enormt stora Brynäshjärtat hade det inte gått. Han tog två dagar på sig att gratis läsa in boken, som personligen också har betytt mycket.

– Jag träffade Ola i en tung period i mitt arbetsliv på teatern och som skådespelare. Vi pratade och jag fick den här boken i min hand, läste den och tyckte väldigt mycket om den. Att få läsa in den och dessutom se intäkterna gå till Brynäs juniorverksamhet som är navet för verksamheten känns väldigt roligt, säger Lassgård.

Båda två brinner för Brynäs. Lassgårds engagemang är vida känt och Berggrens son finns med i Brynäs juniorverksamhet som ett stort löfte.

– Brynäs har lyckats jättebra på slutet med att få fram nya talanger. Det är en otroligt viktig del att kunna fostra egna spelare och med det här hoppas vi kunna ge det ännu större möjligheter, säger Berggren.

För Rolf Lassgård är det inte första gången han läser in en ljudbok. Men tidigare har det uteslutande handlat om romaner.

– Roffe har en helt fantastisk röst som gör det till en upplevelse att lyssna. Jag har hört på inspelningen, det var verkligen något speciellt och ger boken ytterligare en dimension. Att han har ett sånt stort Brynäshjärta ger det ännu större trovärdighet jämfört med om Mikael Persbrandt eller någon annan hade läst, säger Berggren och fingrar på den första kopian av ljudboken.

”Stå inte i vägen för din egen förmåga” släpps annars i dag och består av två CD-skivor och inspelningen är på 170 minuter.

Mer läsning

Annons