Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målsviten håller i sig för Widing

Det tog 36 sekunder – sedan hade Brynäs vänt.
Daniel Widing gjorde 2–2-målet och har nu nätat i fem matcher i rad. En mer oväntad matchhjälte var 3–2-skytten Jörgen Sundqvist.

Annons

Tiden började rinna iväg för ett Brynäs som satte tryck direkt i tredje perioden men inte kunde förvalta sina målchanser. 1–2 stod sig exakt 8.58 in i slutronden. Då sköt Widing in 2–2 i power play, snyggt serverad av backen Peter Nolander.

– En förbaskat bra passning. Det var därför jag inte sköt direkt, jag var inte beredd på att han skulle slå den. Men det kanske var bra att jag tog det lite lugnt, säger Widing, vars svit bara växer och växer.

– Ja, det är fantastiskt kul. Jag tror att det var personligt rekord redan vid tre matcher i rad.

Totalt har han gjort 23 mål nu. Det är 19 fler än Jörgen Sundqvist, som iklädde sig en av matchvinnarrollerna när han sköt in 3–2 bara 36 sekunder efter kvitteringen.

– Grymt viktigt. Skönt att se den gå in, säger ”Sunken”, som fick pucken på högkant när han drämde till från blå.

– Det var kanske det som ställde målvakten lite, gissar han.

Varken han eller Daniel Widing vågar andas ut när det gäller slutspelskampen.

– Nä, skulle man säga att det är klart får man väl äta upp det. Men det ska mycket till för att vi ska missa det, vi är ju starka hemma, säger Widing, vars Brynäs spelar borta mot HV71 på tisdag och sedan avslutar med två hemmamatcher, Timrå på torsdag och Färjestad på lördag.

– Vi är ett steg närmare, men vi kan inte ändra något i vårt spelsätt för det, säger Sundqvist.

Mer läsning

Annons