Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mästermålskytten Blomqvists härliga jubel

Valbo är i kvalserien till allsvenskan.
Valbo är i kvalserien till allsvenskan. Ja, det stämmer. Ni läste inte fel.
Jacob Blomqvist svarade för två mål när Skåre besegrades i den avgörande matchen med 2–0 (0–0, 1–0, 1–0).

Annons

– Riktigt skönt. Nu måste vi sätta upp nya mål. Det blir tuffa lag att möta men vi har en bra chans mot alla. Vi är starka på hemmaplan, vi är som en liten familj. Blomqvist bubblade av glädje efter slutsignalen och blickade lite framåt.

Tingsryd, Örebro, Huddinge, Nybro, Asplöven, där har ni Valbos kommande motståndare. På fredag börjar kalaset med Nybro borta.

– Härligt. Vi har tagit delmål för delmål, nu ska vi sätta upp nya, sa Valbotränaren Daniel Kraft belåtet.

– Vi ska fundera vad vi vill ha ut av framtiden. Vi är inte nöjda, det kan man inte vara i den här sporten. Vi är “lillebror” i gänget men kan skrälla, det har hänt tidigare, fortsatte Kraft.

Det var fullsatt i Valbo ishall. Det var nu det skulle avgöras. Publiken bjöd till och det gjorde även Valbo, dock lite trevande i inledningen.

– Det kändes i kroppen att vi hade match i måndags, sa Kraft.

Valbo gjorde en bra insats med lite medvind i ryggen, men det måste man ha för att vinna sådana här matcher. Spelmässigt såg den första perioden ut som måndagens tillställning med relativt högt tempo och chanser åt båda håll, med fördel Skåre, med bland annat två stolpskott. Efter trettioåtta sekunder klingade det till första gången och gästerna markerade tidigt att förlusten i måndags inte hade satt några spår. Skåre forecheckade högt och det ställde till det för Valbo i uppspelen.

Efter sju minuter inledde man “Operation Liam Lindström”, helt obefogat bjöd man in Liam i ett slagsmål, han var dock passiv och fick bara två minuter medan Skåre åkte på 2+2 min. Formationen Liam, Jimmy Lindström och Jacob Blomqvist har varit den utmärkande i detta play off och kanske var det ett försök att få dem ur balans. Men det lyckades inte, tvärtom. Gästernas taktik har varit att punktmarkera kedjan, men idag fick de göra lite som de ville i sina bästa stunder.

I andra perioden kom Valbo mer igång, man hade fyllt på med energi och skapade fler spelanfall. Formationen Liam, Lindström och Blomqvist hade mycket istid och det gav till slut resultat. Det var den formationen som svarade för chanserna medan de andra hade svårt att producera men svarade för en gedigen kämpainsats. Sa till bänkkamraten “det händer ju ingenting”, men sagt och gjort. Sekunden efter snurrade Blomqvist upp försvaret och tryckte in 1-0 efter 15.56.

– Det har fungerat riktigt bra för oss. Men idag var ju Putte i målet bäst, hans första nolla, sa Blomqvist som ville lyfta fram en annan lagkamrat.

Valbo inledde tredje perioden med spel i power play, dock ingen utdelning. Men efter 3.38 var det dags för Blomqvist igen, 2-0. Därefter blev Valbo något avvaktande medan Skåre oroade framåt men det såg dock kontrollerat ut från hemmalagets sida.

– Ja, det kändes så. Jag var faktiskt inte orolig, kommenterade Kraft.

Skåre kunde spela med en man mer vid flera tillfällen, men kom inte till några vassa avslut, man försökte gång på gång skära in framför Patrik Eriksson men det slutade bara i gruff framför kassen.

Mycket händer i Valbo Hockey just nu. I helgen 13-15 mars spelar även Valbo J20 kval till Superelit mot Örebro och Tingsryd. Klubben rider på en framgångsvåg och det är bara och gratulera.

 

Mer läsning

Annons