Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: Brynäs vann med uddamålet

Daniel Sandström rapporterade direkt från Läkerol Arena när Brynäs besegrade Luleå ned 1-0. Kommentera gärna och ha synpunkter.

Annons

JUST NU 1-0 (SLUT)

 

Säsongens tredje 1-0-seger. De två tidigare har kommit mot Södertälje. Snyggt var det inte men väldigt viktigt för Brynäs förstås. Däremd stänger matchbloggen för i kväll. Ny match på lördag då Skellefteå kommer till Läkerol Arena. 

 

Skott i tredje: 10-10.. Totalt: 27-29

Obsut har sista skottet. Men Lindbäck klarar det också. Och håller sin första nolla i karriären!

 

 

.. och ny Brynäsicing med nio sek kvar,

 

19.42 och Brynäs får en tekning i mittzon efter att pucken gått över sargen

 

19.23 och Johan Harju slår flera gånger på Lindbäcks handskar där pucken ligger under. Men Granström tar hand om honom. Ingen utv dock.

 

Brynäs tar time out efter 18.56. Kändes mest för att få vila några spelare. Brynäs har slagit några icing och brynäsarna har inte kunnat byta.

 

Drygt minuten kvar och Lindbäck gör en mirakulösdubbelräddning.. Han hade även hjälp av en back som räddade med klubban.. Nära Luleåmål - minst sagt.

 

Mindre än två min kvar.

 

17.37 Då lämnar Modig isen.. Tekning nere hos Lindbäck

 

Spelet igång igen. Modig står kvar i Luleåkassen, men sicker nog snart.

 

Tre minuter kvar. Brynäs är fulltaligt och nu jobbar grabbarna verkligen för varandra för att vinna tre poäng... Luleå tar samtidigt en time out. Tiden är exakt 16.57. 

 

... och där kommer samme Granström fri från egen blå linje. Men avslutet blev inte så bra. Modig står kvar och täcker skottet med bröstet.

 

Strålande jobb av Granström i box play. Han skär av en öppnande passning.. Men lite nervöst är det just nu bland den fåtaliga publiken.

 

14.54. Lite billigt men Peter Nolander åker ut för en fasthållning. Nu får Luleå en gyllene chans att kvittera.

 

tiden börjar rinna i väg. Mindre än sex minuter kvar nu..

 

Hermansson spelar alltså med Widing och Dixon.. Och Brynäs klararde utv på just Widing.

 

Svar till Kalle: Wanvig, Alcén och Vas är alla bänkade. Brynäs spelar med tre femmor i hela tredje perioden.

 

9.40 och Brynäs utv. Daniel Widing drar på sig en tvåa för slashing.

 

Brynäs har fått lite luft under vingarna i och med målet. Ove Molin med ny bra chans, tror han haft en tre, fyra bra lägen nu. Och sedan fyller Juuso Hietanen på med en riktig mörsare i ansiktet på Mattias Modig. Rönnmark som dömer blåser av, men Luleåkeepern är oskadd.

 

Luleå nära att replikera omgående. Men Lindbäck fortsätter hålla tätt..och har lite tur nu också. Pucken dansade på mållinjen ett tag. Tänk om han får hålla karriärens första nolla i kväll.

 

Hann ju inte ens berätta att Czarnecki bänkat Wanvig, Vas och Alcén förrän Widing gjorde det där målet.

 

Målet kom i power play eftersom Robin Lindqvist satt utvisad - men han hann knappt sätta sig innan målet föll.

 

Målet kom efter 3.13 och Widing var assisterad av Lauritzen och Lars Jonsson. Diagonalpass från Lauritz och Widing drog till hårt vid den vänstra tekningscirkeln ungefär. 

 

MÅÅL: 1-0 till Brynäs. Daniel Widing

 

Tredjekedjan: Hermansson, Dixon och Widing.

 

Andrakedjan: Molin, Hansen, Lauritzen.

 

Förstakedjan: Dackell, Granström och Sandin.

 

Czarnecki har vaskat om i kedjorna för att väcka laget till liv.

 

Dags för nedsläpp i den tredje perioden.

 

Andra perioden är slut. Fler Brynässkott i den här perioden. 13-8 i skott i den här perioden till hemmalaget. Men 0-0 i mål! Återkommer snart med period nummer 3

 

Extremt nära att Linus Omark ger Luleå ledningen med 20 sek kvar av perioden. Från nära håll träffar han stolpen, eller om Lindbäck var där med en skridskospets.. Lite svårt att se här uppifrån pressläktaren.

 

Minuten kvar av andra perioden och ni som valde att stanna hemma i kväll gjorde nog rätt.

 

Nej, det är krampaktigt. Nåt alldeles hemskt vad svårt Brynäs har att skjuta pucken mot mål.

 

16.49. Robin Lindqvist 2 min hakning. Nu då, kan det kanske hända någonting framåt?!

 

Nu är Brynäs fulltaligt igen. Och där hade laget lite tur. Det märks att Luleå som släppt in 13 (tretton) mål på de två senaste matcherna har bestämt sig för att vara täta bakåt.. Sedan är ju sällan Brynäs särskilt farliga framåt heller..

 

Nu är det så att Lindbäck håller kvar Brynäs i matchen. Luleå trycker på i power play riktigt hårt just nu.

 

13.53: Jörgen Sundqvist åker ut två min för tripping..

 

11.13. Då åker Mads Hansen ut för en hakning..

 

Brynäs sätter upp ett riktigt hyggligt power play med Widing och wanvig i spetsen men som så många gånger förr kommer man inte till asvlut. Ove Molin närmast med ett vinkelskott från nära håll, men där är det stängt från Modigs sida.

 

8.25. Luleås Johan Ejdepalm 2 min holding.

 

7.27 spelat nu och spelet är något mer tilltalande här än i första. Brynäs försöker gå mer på mål.. Men det är fortfarande Luleå som har tydligare linjer i sina uppspel.

 

Kvällens publiksiffra: Låga 4 363..

 

Luleå lyckas dock inte etablera något vidare spel i power play. Ett skott från Obsut i magen på Lindbäck är det närmaste. Det tog över en minut för Luleå att etablera tryck. Även Harju hade ett bra läge..

 

Men där kommer Brynäs första utvisning i matchen. Jonathan Granström efter 3.51 för en hög klubba... Är man seriens mest utvisade så är man..

 

lite bättre fart på Brynäs här i inledningen av andra. Men sämre än första 20 kan det kanske inte bli.

 

Och där kom dagens andra stolpträff. Peter Nolander som hittar "virket" efter drygt två min spel.

 

... och Brynäs har börjat lite mer optimistiskt. redan två skott på mål - Hansen och Sundqvist - utan problem för Modig dock.

 

Andra perioden är i gång.

 

Första perioden slut. Luleå vinner skotten med 11-4! Och borde haft ledningen, men Anders Lindbäck spelar stabilt i målet. Nu tar bloggen en fika och är tillbaka om cirka 15 min. Passa gärna på att kommentera matchen så länge.

 

"Bara en massa pucktransport, och felaktiga passningar", som han säger.

 

19.27. Luleåicing och "Bäckisbloggarn" anser att detta är säsongens sämsta period som han har sett. Vet inte om jag håller med till fullo, men efter de inledande minuterna har det inte varit bra. Det är vi överens om i alla fall.

 

Drygt 16 min på klockan när Luleå Viktor Lindgren får en smäll och linkar ut i båset. Momentet efteråt tar sig Niclas Andersén fram på högerkanten och bryter snyggt in. Men han tar med sig både målvakt och målbur..

 

Tempot har gått ner.. Men tendesen är tydlig. Luleå har tagit över och får bestämma spelrytmen just nu.. Brynäs åker mest runt o bevakar sina respektive spelare där ute.

 

Spelet har jämnat ut sig sedan Luleå klarade av utvisningarna i början. Och nu har gästerna mer av spelet och skapar en hel del farligheter..

 

Nytt skott av Obsut - ny räddning av Lindbäck.

 

10.00 Två bra skott från Luleåklubbor. Först K Berglund och sedan tror jag det var Obsut, men Lindbäck är med bra båda gångerna och parerar.

 

7.36.. Linus Omark smiter in bakom Brynäsbackarna, eller den ena var Mads Hansen, och kommer fri. Men Lindbäck väntar ut Omark som till slut inte har någonstans att skjuta.. Bra och följsamt av store Lindbäck som täckte av alla ytor.

 

Luleå är fulltaligt igen, närmare än widing stolpskott kom inte Brynäs.. Men tack vare utv har hemmalaget kopplat ett stadigt grepp om Luleå

 

Drygt fem min. Widing träffar stolpen i ett bra PP-spel

 

4.15. Ny Luleåutv. Anders Burström åker 2 min för slashing på wanvig och fem mot tre för Brynäs i åtta sekunder.. Men det lyckas inte Gävlegrabbarna utnyttja.. Nu fem mot fyra igen alltså.

 

3.30. Brynäsback missar ett uppspel och slår en icing i fem mot fyra.

 

Bra power play för Brynäs. Lasse Jonsson med ett fräsande skott - men han skjuter över Modig i Luleåmålet.

 

2.24. Matchens första utv drabbar förre brynäsaren Jonas Almtorp. 2 min charging

 

Matchen är igång. Brynäs går till anfall direkt. 

 

Bonusinfo: Gamle storspelaren Larsgöran "Jajjen" Gerdins barnbarn är en av kvällens mini-Tigrar.. Fabian heter han, är fyra år och spelar i Hille/Åbyggeby. Påminde lite om morfar i åkningen..

 

Brynäs ställer upp med exakt samma lag som vi aviserade i dagens tidning. Det betyder att Lasse Jonsson är tillbaka från sin febersjukdom - men särskilt många människor har inte letat sig hit till Läkerol Arena i kväll.

 

Uppvärmingen är avklarad, lyset i hallen släkt och intromusiken har börjat. Och där kommer Brynäs ut på isen!

 

Hej på er och välkomna till kvällens matchblogg!

Mer läsning

Annons