Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: Snöplig förlust för Brynäs

David Blomster är dagens reporter för Matchbloggen när Brynäs möter Djurgården på bortaplan. Kommentera och ha synpunkter. Matchen startar 16.00.

Annons

JUST NU: 2-1 SLUT

 

Brynäs vinner skotten med 13-8 i sista perioden och med 31-22 totalt. Och med dessa siffror avslutar vi bloggen för i kväll.

 

17.01 in i den tredje perioden blev klockslaget som sänkte Brynäs den här kvällen. I samma sekvens drog laget på sig sex minuter i utvisningsbåset. Mads Hansén 2+2 för en holding och en interference och Sebastian Lauritzen två minuter för en inkastad vattenflaska. Djurgården fick spela två minuter i fem mot tre och avgjorde matchen genom förre Brynäsaren Niklas Anger.

Niklas Czarnecki, tränare för Brynäs var mycket besviken på domarinsatsen när han efteråt intervjuades  i PPV:

- Det är Rådbjer som avgör det här. Det är helt sanslöst vilka utvisningar han hittar i slutet, suckade Czarnecki.

 

Matchen är slut och Djurgården vinner. Oerhört bittert för Brynäs som gör en riktigt bra bortamatch och är det bättre laget i två perioder.

 

Brynäs tar ut målvakten. Bremberg siktar på det öppna målet men missar. Icing och tekning i DIF-zonen.

 

Bra läge för Brynäs i numerärt underläge. Brynäs tar time-out. Tekning i Djurgårdszonen.

 

Fortsatt upprörda känslor hos Brynäslaget. Daniel Widing snackar till sig ett matchstraff. Djurgården fortsätter i PP.

 

Niklas Anger.

 

Brynäs drar på sig en utvisning och ger Djurgården ett gyllene tillfälle att avgöra den här matchen. Mads Hansén får vila två minuter. Brynässpelarna är inte alls nöjda med den här utvisningen och tar ett snack med Ulf Rådbjer. Och det kan man förstå. Hansen får nämligen 2+2 minuter.  Dessutom två minuter på Lauritzen. Spel fem mot tre nu för hemmalaget - i två minuter.

 

Djurgården har spelat upp sig efter time-outen.

 

Fem minuter kvar av ordinarie matchtid.

 

Brynäs leder skotten med 8-3 i tredje och fortsätter att trycka på för ett ledningsmål.

 

Djurgården tar time-out. Förståligt då Brynäs pressat tillbaka hemmalaget sista minuterna.

 

Jättechans för Lauritzen som får öppet mål men ett täckande Djurgårdsben kommer i vägen. Bra byte av förstafemman som skapar stor oreda i hemmazonen.

 

Halva perioden spelad. Inget lag vågar riktigt ta tag i matchen.

 

Brynäs försvarar sig bra och känns just nu giftigare framåt än Djurgården.

 

Ragnarsson skjuter ett skott som Markström räddar med axeln. 

 

Avvaktande inledning på den tredje perioden.

 

Granström blir helt frispelad framför mål men får pucken för långt ifrån sig.

 

 

Då så, alldeles strax dags att dra igång den tredje perioden - och spänningen kan man inte klaga på. Spelarna vet att det är mycket som står på spel - nu är frågan vilket lag som vågar mest? Sett till tabelläget är Djurgården i störst behov av tre poäng. Men med andra perioden i färskt minne har Brynäs en bra chans att ta det här...

 

 

Brynäs vinner skotten med 12-3 i den andra perioden och har spelat upp sig ordentligt. Laget har skapat flera vassa chanser och varit närmast ett ledningsmål genom Hansens stolpskott.

Brynäs målskytt Peter Nolander säger till PPV:

"Vi gör en bra bortamatch så här långt och har skapat oss ett bra utgångsläge inför sista perioden".

 

Andra perioden är slut.

 

Niclas Andersén och Christian Eklund går en fight i mittzonen. Domarna går emellan och båda två får vila i fyra minuter.

 

Det känns som att Brynäs tagit över matchen.

 

Mads Hansen träffar stolpen i en snabb spelvändning. Riktigt nära att Brynäs kan återta ledningen.

 

En match som verkligen står och väger just nu. Spelet vänder fram och tillbaka.

 

Ove Molin i slagsmål? Nja... men i ett gruff i alla fall. Det blir en dubbelutvisning och spel fyra mot fyra.

 

under en avvaktande utvisning på Andreas Dackell. Det är unge Marcus Krüger som slår in en retur bakom en chanslös Jacob Markström. Krügers första elitseriemål.

 

Kedjan med Widing - Hermansson - Dixon gör en riktigt bra match så här långt. Ingen tillfällighet att de var inne på isen när Brynäs tog ledningen.

 

Bremberg får ett farligt läge precis när DIF klarat av utvisningen. Annars ett hyggligt PP från Brynäs sida med flera bra chanser.

 

Utvisning, Djurgården. Brynäs får chansen i sitt första power play när Andreas Holmqvist åker ut två minuter.


Brynäs kommer i en snabb spelvändning, Daniel Hermansson tar skottet och Peter Nolander följer upp på returen och ger Brynäs ledningen.

 

Passa gärna på att kommentera vad ni tycker om att Wanvig lämnar Brynäs.

 

Vi kan bjuda på rykande färska pausnyheter.

Kyle Wanvig är inte ombytt i dag och i pausen har vi fått ett pressmeddelande från Brynäs som låter informera att Wanvig och Brynäs kommit överens om att gå skilda vägar.

- Det är tråkigt att det blev så här, det har varken blivit som vi eller han ville, säger sportchefen Micke Sundlöv i pressmeddelandet.

Mer om detta i morgondagens tidning naturligtvis.

 

 

Vi är strax tillbaka med period 2.

 

11-6 i skott till hemmalaget  i första perioden men så har man också fått chansen två gånger i power play. Brynäs väntar fortfarande på sin chans i numerärt överläge.

 

En första period där Brynäs mest fått ägna sig mest åt försvarsspel.  DIF har trummat på i anfallszon men som Jonathan Granström konstaterar i PPV: "De har mycket av spelet med vi har haft en del bra kontringar".

 

Första perioden är slut.

 

Ribbskott från Djurgårdens Andreas Holmqvist.

 

Farlig Brynäschans när Hansen hittar Vas i anfallszon men skottet når inte fram. Spelet vänder och Markström tvingas till en kvalificerad räddning.

 

Brynäs klarar av även den här utvisningen, dock med viss möda. Brynäs gör nog bäst i att hålla sig borta från utvisningsbåset framöver. DIF:s power play har sett rätt bra ut så här långt.

 

Brynäs har jämnat ut matchen sista minuterna - men drar nu på sig sin andra utvisning när Dackell hakar en framstormande Bremberg.

 

Halva perioden: 7-4 i skott för Djurgården.

 

Bortalaget har problem nu och tvingas slå ifrån sig.  Hemmalaget är på offensiven.

 

Brynäs rejält tillbakapressade sista minuten och Jacob Markström tvingas till flera fina räddningar.

 

Djurgården skapar några farligheter i det numerära överläget men Brynäs lyckas reda ut stormen och är fulltaliga igen.

 

Utv, 2 min Brynäs, Johan Alcén drar på sig matchens första utvisning.

 

Daniel Widing får ett bra skottläge, Gustaf Wesslau i DIF-kassen räddar.

 

 

Dagens domare är Ulf Rådbjer. Alldeles strax dags för nedsläpp.

 

Djurgården har fyra raka segrar.  Brynäs är seriens näst sämsta bortalag. Inga siffror som direkt  talar för Gävlelaget inför dagens match. Men vi gissar att det är ett revanschsuget Brynäs som alldeles strax skrinnar ut på isen.

 

I den rekordjämna elitserietabellen är varje poäng oerhört viktig och dagens match utgör sannerligen inget undantag. Brynäs är sjua på 63 poäng, Djurgården nia, precis under slutspelsstrecket på 58 poäng. Vinner Brynäs idag är man åtta poäng före Djurgården, vid förlust skiljer bara två. En väsentlig skillnad, minst sagt.

 

Djurgårdens lag då? Ja, jämfört med segern mot Frölunda i torsdags sker två förändringar. Backen Ronnie Pettersson är skadad medan Nichlas Falk är återställd efter sin skada. Falk börjar matchen som extraforward.

 

Någon som vågar sig på att tippa hur matchen slutar? Ta chansen i kommentatorsfältet nedan...

 

Ni hittar Brynäs lag i faktarutan här intill. Jämfört med Timråmatchen senast är Jusso Hietanen tillbaka i laget igen efter sin axelskada vilket innebär att Ola Svanberg får återgå till att vara sjundeback.  Dessutom noterar vi att Kyle Wanvig inte ens fått byta om den här eftermiddagen.

 

God eftermiddag hockeyvänner! Dagens matchblogg är i gång och vi har en riktigt intressant match framför oss - Djurgården mot Brynäs på ett nästintill utsålt Hovet i Stockholm. Vi ska alldeles strax ta en titt på laguppställningarna...

Mer läsning

Annons