Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: Uddamålsförlust för Brynäs

Stisse Åberg bloggar om händelseutvecklingen i matchen. Följ matchen här, och kommentera.

Annons

JUST NU: 3-2 (slut)

SLUT.

18.59:

17.43:

BRYNÄSMÅL!

Molin nära att styra in kvitteringen. Bara fem minuter kvar

Widing får två kontringschanser. Skjutet utanför vid första. Vid den andra drar han in i banan istället, men Gustavsson klarar backhandskottet.

Lindbäck gör ett jätteplock i bp. Viktigt. Brynäs klarar utvisningen.

Brynäsutvisning. Dackells klubba åker upp i anfallszon. Inte bra.

Nya chanser för FBK. Lee Goran hotar ordentligt. Nu är Brynäs kvitteringsspel som bortblåst. Men håller man bara ettmålsunderläget så finns möjligheten.

Efter en Bra Brynässtartm kliver FBK fram igen och Lindbäck får svettas. Matchen är inne i viktigt läge.

6 374 på plats. Ungefär årssnittet i Löfbergs Lila Arena.

Bra läge för Hietanen som glider in och skjuter på högerkanten med Gustafsson räddar.

Jo, Molin spelar center. Uppställningen i matchguiden, se länken. Ändringen är Svanberg istället för Jonsson som back.

"Gyllene läge, bara att gå ut och släppa loss och vinna matchen". "Vi var inte borta i första heller, men släppte in onödiga mål."

Inget snack om att Brynäs är ikapp spelmässigt. Nu jagar man första poängen i Karlstad sedan november 2002. Det såg ut som om Granströms vilja att sätta igång ett bråk med Kåberg (som aldrig säger nej) var en liten tändvätska.

Fortsättning följer?

Reporter Olsson på plats säger också att Granström varit en av de bästa, men vill också lyfta fram Lauritzen. Får se om den betygsättningen håller. Han tror också Wanvig kan hitta på något.

Dackell nästan nere vid förlängde mållinjen skickar ut pucken mellan benen på Gustafsson som inte väntade skott där. Det var precis vad Brynäs behövde. Granström borde ha assist. Han tog fajten med Kåberg och tände tydligen kompisarna.

Jättechans för Lauritzen, men karln han ju inte gör mål.

Kåberg och Granström kastar handskarna och proppar på varandra några gånger. Granström satte igång bråket när han gav sig på Kåberg som tacklade en Brynässpelare i ryggen. Både Kåberg och Granström ut med matchstraff. Båda skrattar efter den lilla boxningsmatchen. Kåbergs första slashing gör dock att Brynäs har pp.

Perioden allt blekare och tempofattigare. Spelare som Dackell och Molin har varit mycket osynliga i Brynäs.

Fullt Brynäslag nu, som dock har tappat bort initiativet.

Bra spela v Brynäs i bp. Inget skott på Lindbäck än.

Sebastian Lauritzen ut för hakning.

: inget mål, knappt en chans. Brynäsoffensiven har kommit av sig.

  FBK-utvisning. Sevc igen, andra för dagen - 89 minuter för säsongen. Det här kanske är chansen. Karlstadpubliken buar vilt.

Widing nere för räkning. Kåberg står i vägen och Widing får en kylpåse på hakan.

Studspuck hamnar på burtaket för Lindbäck. Där har Brynäs tur.

Wanvig, Dixon och Widing pressar tillbaka Färjestad, men får inte till chansen. Mycket bättre spel nu. Målet då? Verkar som Brynäs satsar hårt på en snabb reducering.

Czarnnecki har hittat väckarklockan under pausen. Bättre fart direkt i Brynäs. Det ser ut som om att det inte behövs så mycket för att störa FBK. Lite fart bara. Lite intresse också.

Widing trampar och trampar, skjuter sedan ur vänstervinkel och Gustafsson räddar. Såg bra ut i alla fall.

10-8 till hemmalaget. Ändå kändes det som om 3-0 var närmare än 2-1.

Tycker i ppv att målen för var enkla. "35 sekunder mellan målen, inte bra. vi får fortsätta jobba, vi måste framåt. Vi ska fortsätta som vi avslutade perioden."

Ser på reprisen att 2-0-målet är Mattsson som skjuter, Lindbäcks retur går ut och tar på en annan FBK-spelare eller Sundqvist och i mål. Håller med någon som kommenterat. Sånt där sänker vilket lag som helst. Och bara 35 sekunder efter 1-0 också. Men slappt försvarsspel bäddade för underläget

. 4-3 till Brynäsjuniorerna mot HV71 i finalen i turneringen där meddelar www.brynasportalen.se via kommentarerna till den här artikeln. Tack för det!

Tredje icingpucken från FBK på några minuter, men hemmalaget vinner tekningen.

Några sekunder av bra Brynässpel avslutas med backskott av Sundqvist. Men fri sikt för Gustavsson. Men efter en tekning dundrar Widing på - och då har FBK-målvakten mer problem.

En kvittering före paus, tack!

FBK är tungt och trycker sig gång på gång in i Brynäszonen och ställer upp trots 5-5-spel. Det ser illa ut. Snabba 2-0 var vad FBK behövde efter bara en seger på fyra matcherna efter jul.

Jobbigt FBK-pp, med Mattsson och Rhodin i de ledande rollerna. Lindbäck räddas av stolpen, och blockerar sedan nästa chans.

Nu luktar det 3-0. Niclas Andersén går bort sig i ena hörnet, och hamnar ovanpå en Färjestadspelare och blir utvisad.

Och 4-2 i skott till Färjestad.

FBK-utvisning på Bastiansen. Lite lugn och ro i alla fall, och en målchans dessutom för Brynäs. Men det ser blekt ut i vita Brynäs

Kaos i Brynäsförsvaret. Färjestad har lägen för 3-0 både en och två gånger. Lee Goran den senaste. Men skyll inte på Lindbäck, det är stelbent och fastlåst bland utespelarna.

y plötslig blotta framför Lindbäck. han räddar första skottet, men Jesper Mattsson får pucken på sig och...ajajaj.

till Färjestad. Brynäs öppnar sig, Ola Svanberg blir ensam mot två FBK:are. Eero Somervuori håller i, håller i, håller i - och skickar sedan in pucken vid Lindbäcks första stolpen.

Mads Hansen i Jonas Gustavssons ena stolpe. Det hade behövts.

Bästa chansen i Brynäs PP - hade Färjestad. Men Lindbäck var vaken och styrde utan Jesper Mattssons passning till Lee Goran.

FBK-utvisning direkt. Martin Sevic är det.

Brynäs har inte vunnit i Löfbergsarenan sedan november 2002. Sedan dess tolv raka matcher.

kl 18.59. 3-2 till Brynäsjuniorerna mot HV71 just nu, meddelar www.brynasportalen.se. Tack för det.

kl 18.57: Leif Jurefalk, nån gång på Radiosporten, kommenterar matchen i ppv. En värmländsk dialekt. Kommentatorer ska vara partiska, tyckte Wikegård i nån kvällstidning apropå att SVT inte vill att han ska säga "vi" i direktsändningar. Själv blir jag mest förbannad på sånt.

kl 18.55: Redan en Brynässeger. J18-laget slog Mora med 5-1 i FM Mattsson cup i Mora i morse, och möter nu HV71 i finalen. Den matchen startade kl 18.00, ska nog få tag på finalresultatet senare.

kl 18.35: Snackade just ned P-O Olsson, vår skribent i Karlstad, som försökte få upp värmen. Det är tolv minus utanför Löfbergs Lila Arena. Dåligt med publik än så länge, sa P-O.


kl 18.25: Brynäsmålvaktsdubbel. Anders Lindbäck har bara släppt in två mål på runt sju och en halv period nu. Det behövs en fortsättning på den nivån om det ska blir Brynäspoäng - och samtidigt laddar Jacob Markström för sitt unga livs viktigaste match (om man inte räknar Brynäs-Leksand i kvalserien i fjol) - JVM-finalen mot Kanda.
När Sverige tog sitt enda guld i JVM 1981 stod en Brynäskille i mål förresten, men det vet väl alla?

Laguppställningarna signalerar förändring i Brynäs. Feber stoppar Lasse Jonsson, segerskytt mot Södertälje senast. Ola Svanberg kastas nu plötsligt in i förstafemman bredvid Niclas Andersén. Samtidigt har Simon Bertilssons kallats in från J18-turneringen i Mora och är sjunde back.

Svanberg i förstauppställningen. Nja, men vad ska Czarnecki göra. Han vill ju inte stuva om för mycket. Andersén får jobba för en och en halv i kväll - men har ju varit strålande de första 37 matcherna.

Morgan Johansson, Ljungby, dömer förresten.

Mer läsning

Annons