Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niclas Andersén: ”Kunde jag skulle jag gräva ner mig”

/

Han var på väg mot en hjälteroll – men slutade som syndabock.
Niclas Andersén skänkte andra kvartsfinalen till Färjestad.
– Om jag haft en spade hade jag grävt ner mig, sa Brynäsbacken om känslan efter det avgörande 2–1-målet.

Annons

Det stod 1–1 och Brynäs var på väg att kriga ner det mäktiga hemmalaget i Löfbergs Lila.

Efter att ha varit i brygga ett tag kändes det plötsligt närmare en bortaseger i sista perioden, Brynäs hade skapat ett par giftiga lägen och dessutom klarat ännu ett boxplay.

– Vi jobbade för varandra hela tiden, vi har sån lagkänsla. Det är därför det är så jävla tråkigt att det ska avgöras på ett individuellt misstag, sa Niclas Andersén.

Att det var han själv som klantade sig gjorde ju inte saken roligare.

Det var bara drygt två minuter kvar då Andersén kom ut med pucken ur det egna sarghörnet. Han pressades av en motståndare.

– Jo...men jag ska ju ändå hålla pucken efter sargen i ett sånt läge. Nu försökte jag hitta Mads Hansen i mitten istället.

Anderséns enda misstag i matchen fick förödande konsekvens. Dick Axelsson läste situationen, stal pucken – och snart satt 2–1 bakom Anders Lindbäck (se annan artikel).

Trots att Brynäs skapade flera kvitteringschanser med tom bur kunde man inte svara.

– En förlust kan jag ta, om dom vinner på ett värdigt sätt. Men jag tycker vi förtjänade bättre. Det är så synd att det ska bli så här.

– Inte mycket. Alla vet ju att det var jag som ställde till det ändå. Och man gör ju inte misstag med flit. Jag kommer att lära mig mycket av det här. Men det finns ju inget värre än att göra en sån här grej i ett slutspel.

– Jag känner att lagkompisarna stöttar mig, precis som jag skulle ha gjort om det var nån annan som råkat ut för samma sak, säger Niclas, som mitt i ältandet fick en värmande klapp på axeln av lagkaptenen Andreas Dackell.

Lite extra tungt för Andersén också, då han i en intervju på Brynäs hemsida inför matchen kallat Färjestadsspelarna för ”muppar”.

Den olyckliga felpassningen har dock inte fått honom ödmjukare på den punkten.

– Näe, jag har samma uppfattning nu som innan. Vi har den relationen med folk från Karlstad, vi som är från Grums.

Kanske kan man ta det där som ett tecken på att varken Andersén eller Brynäs tänker ge upp den här kvartsfinalkampen än.

– Nu gäller det att lägga det här bakom sig och gå vidare.

Tränaren Niklas Czarnecki hade inga synpunkter på Färjestads 2–1-mål.

– Nej, jag såg inte alls hur det gick till. Jag hade fullt upp med att coacha och var mitt i ett samtal med Janne Larsson. Men som jag fått det förklarat för mig så chansade deras kille och tjuvade lite samtidigt som vi tappade puck.

Czarnecki ser hellre framåt:

– Vi var närmare Färjestad den här gången och ser bara möjligheter.

 

Mer läsning

Annons