Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Dixon riktigt i ropet igen

Helt plötsligt var han dubbelt så bra.
Steve Dixon hade mäktat med två mål totalt innan bortamatchen mot HV 71 i går.
Då rockade han helt plötsligt lika mycket som Status Quo gjorde kvällen före i Kinnarps Arena och fördubblade sin målskörd när Brynäs fick 2–2.

Annons

– Första målet var ett friläge och vid det andra kunde jag bryta mig fram. Men det var fina passningar jag fick också, flinade Dixon efteråt.
Det första som hände var att kanadensaren åkte ut för att han spelade utan hjälm. Men det numerära underläget fixade Brynäs och i samma ögonblick som Dixon klev in på isen fick Andreas Dackell pucken, titade upp och levererade en precis passning.
– Det var som en dröm att komma fri direkt från utvisningsbåset, sa Dixon som förvaltade det på bästa sätt när hängde upp en backhand bakom Andreas Andersson i HV-kassen.
En drömöppning för Brynäs. Men sedan blev det HV för hela slanten och Jacob Markström i kassen kom att spela huvudrollen.
– Han räddade oss igen. Det är otroligt skönt att ha honom i målet, sa Dixon.
Jacob själv kunde konstatera att han motade 38 av 40 skott. men han var mest förbannad efteråt och snacket kom mest att handla om spottloskor.
– Det är bara så barnsligt. Det är ju vuxna människor som skämmer ut sig riktigt ordentligt, sa Jacob och berättade om minuterna efter slutsignalen.
När Brynässpelasrna åkte mot utgången passade vissa ur hemmapubliken på att skämma ut sig å det grövsta. Programblad slängdes in, glåpord skreks och snorloskor spottades.
– Jag fick ingen på mig själv, men en del av killarna träffades, säger Jacob.
– Vet inte riktigt vad man ska säga, det har aldrig hänt mig tidigare.
Barnsligt är ordet.
Tränaren Niklas Czarnecki var också förbannad efter matchen.
– Det här något som HV måste ta tag i, det får inte gå till så här. De beter sig jävligt illa.
Brynäs spelade upp sig rejält i slutet av matchen och det var det, och Jacob Markströms storspel mellan stolparna, som bäddade för en viktigt poäng i Kinnarps Arena.
Det hade kunnat bli två poäng till när laget tryckte på i slutskedet av tredje och i förlängningen, men chanserna missades eller räddades av hemmamålvakten Andreas Andersson.
Anjnars hämtade HV upp underläget till ledning. Kris Beech kvitterade i den första perioden och Martin Thörnberg ökade på till 2–1 i den tredje, men sedan tog det stopp trots flera klara chanser. Både målen kom i spel fem mot fyra.
Men då slog kanandensaren Dixon till igen. Precis när Brynäs var på väg att räknas ut.
– Den här gången fick jag en kanonpassning av Widing och kom in framför målet. På något vis kunde jag trycka in pucken. Skönt med en poäng här. Vi tar den även om det kanske inte var riktigt rättvist, sa Dixon.
Markström redan nämnd som mycket duktig i sitt Brynäs. 19-åringen storspelade och visade riktigt hög klass under hela matchen. Kedjan med Daniel Widing, Stephen Dixon och Kyle Wanvig gjorde också livet surt för hemmalaget.
Men trots ökat speltempo och bra chanser, blev det bara en poäng mot HV den här gången. Därmed har Brynäs tagit poäng mot HV i samtliga tre matcher den här säsongen.
Något som laget ska tacka Jacob Markström för den här lördagsaftonen.

Mer läsning

Annons