Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir det hockeyfest i Arena Jernvallen

Sandvikens IK har imponerat på hockeyförbundet med tidigare arrangemang.
Därför får föreningen förtroendeuppdraget att arrangera årets SM-slutspel för damer.
– Vi satsar hårt för att få den här typen av arrangemang, säger SIK:s organisationsgeneral Sten Wallstedt.

Annons

Den 19 januari fick Sandvikens IK glädjebeskedet. Sten Wallstedt blev inte särskilt förvånad över förbundets val.

– Förklaringen är enkel. Vi har sen många år tillbaka inte varit särskilt bra på ishockey rent sportsligt i Sandviken. Men vi är desto duktigare på att stå för arrangemang, säger Sten.

Den 20–22 mars avgörs damernas SM-slutspel i Arena Jernvallen. Då ska semifinaler och final spelas, inför en fullsatt ishall.

– Det räknar vi med. Förbundet satsar stort på damhockeyn, allt för att öka intresset. Samtliga lag i Sverige kommer att bjudas in till Sandviken för att skapa en hockeyfest.

Sandvikens IK har ett herrlag i division 3, och ett damlag i division 2 (Brynäs/Sandviken) och även ett flicklag. Då SIK inte har musklerna för att kunna konkurrera på isen i önskvärd utsträckning, fokuserar föreningen extra mycket på att få olika evenemang till ishallen.

Och det lyckas man med.

– Förbundet har ett gott öga till oss. Vi har en hall som klarar av stora arrangemang och vi gör allt vi kan för att få arrangemangen. Vi ska ha arrangerat ett SM-slutspel för damer tidigare, men jag minns inte när. Jag tror det är mer attraktivt att lägga SM-slutspelet på landsbygden än i exempelvis Stockholm, säger Sten Wallstedt.

Den 20 mars kommer de fyra slutspelslagen att anlända till Sandviken för att träna och ladda upp inför avgörandet dagarna därpå.

– Alla såna här arrangemang väcker såklart stor uppmärksamhet. Därför vore det ju bra om Brynäs kunde nå slutspelet, då blir det ett kraftigt lokalt intresse. Förhoppningsvis kommer vi att tjäna lite pengar på det här.

Sten Wallstedt vill gärna att hockeyn ska få mer plats i bandystaden Sandviken.

– När vi arrangerar SM-slutspelet kommer ju folk att inse att vi faktiskt har ishockeylag också. Det betyder mycket att få arrangera ett SM-slutspel, vi är inte ensamma om att vilja ta hand om arrangemanget.

I samband med SM-slutspelet får också Göransson Arena sin egen marknadsföring, då olika sponsorer kommer att finnas på plats i Sandviken.

026-15 93 85

Mer läsning

Annons