Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny succé – och nu vill Ove fortsätta

Ska vi leta matchvinnande moment för Brynäs i går så kan vi ta upp Lasse Jonssons kvittering, Niclas Anderséns uppoffrande spel före Sebastian Lauritzens 2–1-puck eller varför inte Niklas Czarneckis matchning av laget.
Men vi väljer Ove Molins pånyttfödelse.

Annons

Bäst på planen igen och med ett stort leende fick vi ett litet löfte om ytterligare ett elitserieår med Brynäs efter 3–1-segern mot Frölunda...

– Jag ser i alla fall ingen anledning till att sluta när det är så här roligt, sa Brynäsveteranen.

Han fyller 38 år i maj men har inte haft en sådan här fart på skridskorna sen... – ja, guldåret 1999 kanske. Med ett i övrigt under all kritik spelande hemmalag under två perioder var det Ove som stack ut.

Det bästa exemplet hämtar vi från slutet av första perioden när Jörgen Sundqvist satt utvisad och Brynäs nummer 21 tog pucken, körde lite solo, gjorde några stoppsladdar, vände bort ett par Frölundaspelare så att det gick 30 sekunder innan Tomi Kallio till slut fanns det för gott att riva ner honom.

Faktiskt en sekvens gott som någon annan att utnämnas till matchvinnande...

– Nja, men det var i alla fall nyttigt just då. Vi hade börjat rassligt, publiken tände till lite och vi fick ett tillfälle att börja om. Nu dröjde det till sista perioden innan vi vände – men jag tror det här var säsongens skönaste seger, pustade Ove samtidigt som segermusiken dånade i omklädningsrummet.

Efter Lasse Jonssons slumpmål i power play – en spelform där Brynäs annars var mer än lovligt uselt – precis i början av sista perioden hade Molin en klubba med i 2–1-målet.

Niclas Andersén bröt först förnämligt en farlig Frölundachans, hittade Mads Hansen som var på väg att runda buren innan han klurigt spelande in pucken vid första stolpen. Sen råder en viss förvirring om vad som hände.

– Den blev rörigt men jag tror pucken ändrade riktning på en av deras spelare, någon åkte på ”Honken” som försvann och låg ner på isen bredvid målet innan jag kunde peta fram den till Lauritzen...

–...och jag som hade varit totalt usel i matchen såg pucken landa mitt på bladet, fick öppet mål och kunde inte missa. Ibland har man bara allting med sig. Jag gjorde ju ett liknande mål mot Luleå här om veckan som också blev matchavgörande.

Bänkgrannarna Molin och Lauritzen samarbetade lika lysande efteråt när målet skulle analyseras.

De var också överens om att den här segern var grymt viktig.

– Jo, det känns dessutom tryggt att vi är så bra här hemma och vinner.

– Jaså, har vi fyra av dom fem kommande matcherna på bortaplan! Då ska vi börja plocka poäng utanför Gävle också, sa Molin.

Så hade vi det där med löftet om ytterligare en säsong då.

– Jag har faktiskt inte pratat med Brynäs än och vet inte mer än så. Men själv vaknar jag varje morgon och tänker på hur kul det är att komma hit och både träna och spela match. Varför ska jag sluta då?

Det behöver du inte, Ove – vi lovar...

Mer läsning

Annons