Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Brynäs överraska Färjestad i dag

Fler, bättre och framför allt vassare skott på mål. Så ska Brynäs försöka överlista Jonas Gustavsson i Färjestads mål i dag.
– Vi måste ta fler avslut. Från alla lägen, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki.

Annons

För första gången den här säsongen blev Brynäs nollade på hemmaplan när slutspelet drog igång i torsdags. Och statistiken talar ju inte direkt för Brynäs inför dagens match heller.

Brynäs saknade inte möjligheter att näta i den första kvartsfinalen, men effektiviteten var av mindre bra kvalité. Särskilt i power play misslyckades Brynäs radikalt med sitt syfte.

Och Brynäs tränare medger att spelet i numerärt överläge måste klaffa bättre för att det ska bli några mål mot Färjestad.

– Dom har läst sönder oss där. Vi måste hitta på något nytt och kommer att göra små justeringar i power play, menar Niklas Czarnecki.

Lösningen på Brynäs problem i den spelformen heter Micke Lind. Playmakern som varit skadad nästan hela säsongen, men nu spelat två matcher och börjar hitta rätt i tajming och matchtempo, kommer få ett större ansvar.

– Micke kommer in i det spelet nu för att stärka upp. Vi blev lite stressade av oss själva i power play i förra matchen, alla ville ta tag i det när vi märkte att det inte funkade, säger Czarnecki.

Han menar också att Brynäs måste bli vassare framför målet.

– Vi måste spela en mer primitiv anfallshockey och med det menar jag att vi ska ta fler avslut från alla lägen för att på så sätt skapa ”andrasituationer”.

I klartext lyder alltså ordern från tränarhåll: Skjut mer, från alla håll och sätt returerna.

Då kanske det äntligen kan bli en seger i Karlstad.

Mer läsning

Annons