Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Sundlöv behålla spelarna

Samtidigt som Brynäs slåss för slutspel jobbar sportchef Micke Sundlöv för att få ett slagkraftigt lag till nästa säsong.
Närmast hoppas han få Juuso Hietanens underskrift för en ny säsong.

Annons

Andreas Dackell skrev på i förrförra veckan, vilket var av stort symbolvärde enligt Sundlöv.

Nu hoppas han att fler ska följa efter.

– Hietanen är den vi jobbar intensivast med just nu, jag hoppas hans kontrakt är klart snart, säger Sundlöv om den finländske backen som har gjort 18 poäng och bara missat en match på hela säsongen.

Hietanen är också den back i Brynäs som har bäst plus/minusstatistik så här långt. Plus fyra, jämfört med exempelvis backkollegan Jörgen Sundqvist som har plus ett och Tre Kronor-backen Lars Jonsson som har minus sex.

Hög prioritet läggs förstås också på att få Anders Lindbäck att skriva på. Succémålvakten är nämligen i-n-t-e klar för Timrå, enligt Sundlöv.

– Nej, det är jag helt säker på. Varför skulle då Lindbäck fortsätta förhandla med oss? Han har fått ett konkret förslag av oss som vi hoppas att han säger ja till.

Sundlöv säger att det skulle vara underbart att få ha både Jacob Markström (ett år kvar på kontraktet) och Lindbäck under nästa säsong också.

– Det är elitseriens bästa målvaktspar, inget snack. Och jag tror att båda skulle utvecklas bäst om de stannade inte bara nästa säsong utan den efter det också. De triggar varandra till att bli bättre hela tiden, säger Sundlöv, väl medveten om att Markström och kanske också Lindbäck förmodligen försvinner till NHL inom ett eller ett par år.

Mer läsning

Annons