Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderberg stannar i Malmö

Carl Söderberg blir Malmö trogen.
Brynäs får nobben, precis som Luleå och Färjestad.
– Jag fick rätt många anbud men alla vill väl att Malmö ska ha ett hockeylag, säger han till TT efter matchen mot Huddinge.

Annons

Det var minst sagt en unik dag för alla inblandade i Malmö Redhawks inför mötet med Huddinge. På grund av konkurshotet hade spelarna fått fritt fram att söka nya klubbadresser. Namn efter namn kopplades samman med nya klubbar och frågan var hur många som skulle lämna det sjunkande skeppet.

Lagom till matchstart stod det klart att nio nyckelspelare lämnat klubben, bland annat hela förstakedjan. Stjärnor som Henrik Karlsson, Jonas Höglund, Mathias Johansson och Johan Björk hade hittat nya hemmahallar.

– Jag visste tre timmar innan match vilka spelare jag skulle använda. Klockan 16 fick jag beskedet av Mathias (Johansson), men det är bara att gilla läget. Jag räknade med att några skulle försvinna, säger Malmös tränare Göran Karlström.

Men otroligt nog syntes inget av turbulensen på isen. Malmö rivstartade och tog ledningen redan efter 29 sekunder genom Nichlas Hardt. Knappt tio minuter senare kom även tvåan när Daniel Casselståhl tryckte in pucken bakom Huddinges målvakt. Och tändningen var påtaglig i Malmö. Juniorerna smällde på i varje närkamp och de rutinerade var taggade till max samtidigt som publiken sjöng ”Inga pengar, bara jobba!”

En som bestämt sig för att stanna i Malmö är storstjärnan Carl Söderberg.

– Jag fick rätt många anbud men alla vill väl att Malmö ska ha ett hockeylag. Det skulle kännas fel att lämna nu när vi äntligen fått en ny arena, säger han.

En som givetvis gladdes åt 2–0-segern var Percy Nilsson.

– Det här var som en SM-final för mig. Att vi vinner visar att lagsport handlar om vilja och hjärta, inte pengar, säger han.

 

Mer läsning

Annons