Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södertälje - då blir det inte många Brynäsmål?

Brynäs är inte det målgladaste laget i elitserien.
Mot dagens motståndare Södertälje har Brynäs på tre matcher den här säsongen bara gjort tre mål – och har då ändå vunnit två av dessa...
– Det blir säkert en tät och tuff match nu också, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki.

Annons

Med 85 tillverkade mål på 36 spelade matcher är Brynäs näst sämst på att hitta rätt i säsongens elitseriespel. Bara ett lag är sämre – Södertälje på 84.

– Vi har ju vunnit båda hemmamatcherna mot dom med 1–0 efter fantastiskt målvaktsspel. Det spelar ingen roll om vi öser in mål heller bara vi vinner matcherna, säger Brynästränaren.

I den enda matchen hittills i Scaniarinken – eller Axa Sport Center som Södertäljes hemmakomplex nu heter – vann SSK med 4–1 i en match där Brynäs inte var med från början. Det måste man vara den här gången.

Lite positivt är ändå att Brynäs på de fyra senaste matcherna gjort 14 mål vilket är ett rejält kliv uppåt och gör ett snitt på 3,5. Jämför det med de 2,36 mål per match som resten av säsongen har gett. Daniel Widing är målbäst med sina 13 mål och Mads Hansen är tvåa med tio.

Annars är förstås målvaktsposten en nyckel. Anders Lindbäcks fina spel mot Rögle bör ha gett hans självförtroende en rejäl puff framåt. Det återstår ju fortfarande några matcher innan Jacob Markström kommer tillbaka från JVM.

Att Brynäs förstamålvakt storspelar där förvånar inte Niklas Czarnecki.

– Nä, det är väl ingenting längre som förvånar med Jacob. Han har gjort det otroligt bra därborta också. Jag har själv bara sett en match men att hålla nollan mot Ryssland är förstås en jättegrej.

Men han gläds också åt Anton Perssons fina centerspel.

– Anton har haft en lysande höst med Oskarshamn och har precis som vi ville lyft sig och själv spelat till sig en plats i JVM-laget. Brynäs kommer att ha mycket nytta av honom i framtiden. Han gjorde tre bra matcher med oss innan han åkte iväg till Kanada.

Men ett tag till får alltså Brynäs klara sig utan sina JVM-spelare.

Mer läsning

Annons