Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundlöv imponerad av ”Bäckis” Washington

Samtidigt som Brynäs kämpade om poäng uppe i norr mot Luleå fanns klubbens sportchef och klubbdirektör i Washington tillsammans med sponsorer för att titta på NHL-matcher.

Annons

På Gefle Dagblad och Arbetarbladets respektive hemsidor på internet har en hel del kritik riktats mot Brynäs sportchef Micke Sundlöv. Bland annat över att Brynäs inte värvade någon ny spelare innan transferfönstret stängdes och att flera personer ur klubbledningen befunnit sig i USA de senaste dagarna.

Micke Sundlöv ser dock inget problem i det.

– Nej, sponsorerna har själva betalat sina resor och från Brynäs har jag, Sven Engwall (marknadschef), ”Hansa” (Hans-Göran Karlsson, klubbdirektör) och Kalle Norling från marknadsavdelningen varit i Washington för att se två matcher och titta på hur en NHL-klubb arbetar.

– Och när det gäller värvningsbiten så fungerar telefon och fax lika bra här som hemma i Sverige. Vi hade ju sagt att vi inte skulle värva något, men när det här med Malmö hände så ville vi ha Calle Söderberg och hade han valt spel i Brynäs skulle den affären löst sig även om jag är i USA, säger Sundlöv.

Totalt har 24 personer sett Nicklas Bäckströms Capitals vinna mot både Detroit och Ottawa under de fyra dagar som Gävleborna varit på plats.

– Extremt häftigt att få uppleva en sådan här sak. Jag har aldrig sett NHL live förut, berättar Sundlöv, som främst imponerades över Capitals resurser och faciliteter.

– Jag brukar sällan vara avundsjuk, men jag förstår att ”Bäckis” trivs här inte bara för pengarna om man säger så. Deras träningsrink (Kettler Iceplex, reds anm) var helt fantastisk och de möjligheter de har går inte ens att jämföra med våra.

– Vi har ju träffat Washington general manager (George McPhee) och assisterande general manager (Don Fishman) och diskuterat en del med dem. Men annars får jag säga att det varit mer som en inspirationsresa för mig.

Micke Sundlöv menar att han gärna skulle åka över igen och då vara på plats en längre tid för att kunna lära sig mer om hur en NHL-klubb fungerar.

– Då skulle man nog kunna överföra vissa saker och ta med sig hem, säger Sundlöv som är hemma i Gävle i dag, tisdag, igen.

Mer läsning

Annons