Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundlöv: ”Jag tar fullt ansvar för allt”

Brynäs sportchef Michael Sundlöv tar på sig hela ansvaret för det stora hockeybråket i Läkerol Arena i torsdags.
– Jag räknar med att jag får det hårdaste straffet, eftersom det var jag som startade alltihopa, säger han.

Annons

I dag vid lunchtid kommer disciplinnämndens beslut om vilka straff som ska delas ut efter det stora hockeybråket i samband med matchen mellan Brynäs och Linköping i torsdagskväll.

Och Brynäs sportchef Micke Sundlöv räknar med att han blir den som straffas hårdast.

– Jag antar att det blir böter och det är bara att plocka ur egen ficka och betala, säger han.

Det har gått några dagar sedan säsongens värsta hockeybråk brakade lös. Micke Sundlöv är vid gott mod trots en blåtira och ömmande nacke efter att Linköpings Andreas Jämtin slagit ned honom i spelargången.

– Det är inte acceptabelt att han slår ned mig, men om jag bara hade hållit tyst så hade det här aldrig hänt, menar Sundlöv.

Han säger att han mår bra, men att han självklart är irriterad på sig själv och sitt agerande.

– Ja, jag och min stora trut. Det är ju rena tillfälligheter att allt det här händer, men det är ju självklart inget försvar. Jag borde ju inte ha sagt något när Jämtin gick förbi mig när han var på väg in i omklädningsrummet.

– I alla år som jag har varit sportchef har jag gått den vägen till omklädningsrummet eftersom det går snabbast. Vanligtvis går jag rakt ut till vårt omklädningsrum och in i tränarrummet som är direkt till höger när man kommer in. Men nu var det sex sekunder kvar av matchen när Jämtin drar till Widing i knävecken och får matchstraff. Jag stannar upp för att se vad som händer, men är sedan inne i den här tuben när Jämtin kommer av isen.

– Han går förbi mig och samtidigt jag säger något dumt till honom, vilket var otroligt korkat och dumt gjort av mig, och då vänder han sig om mot mig och sopar till mig. Det var ju tur att han handsken på, men jag skulle ju självklart inte ha sagt nåt alls utan bara låtit honom går förbi, berättar Micke Sundlöv.

Resten av historien kan ni. Den ena linjemannen, Daniel Winge, rusar också in i spelargången för att avstyra bråket varpå Brynäs materialförvaltare Mattias Pettersson ser hur Sundlöv ligger ned och skyndar till undsättning och slår tillbaka mot Andreas Jämtin.

– Jag trodde att han skulle slå ihjäl Sundlöv, sa Pettersson i en intervju med Sporten i lördagens tidning.

Micke Sundlöv ångrar sig förstås och förbannar sig själv och sin stora trut.

– Jag tar fullt ansvar för det som hände. Jag går alltid den vägen till omklädningsrummet, men det är inget försvar för det jag gjorde. Jag skulle ha hållit käften då hade det här aldrig hänt.

Nu får han avvakta disciplinnämndens beslut. Det är den som under måndagen beslutar vilka straff de tre inblandade får.

– Det är bara att invänta det. Jag kan inte mer än be om ursäkt för mitt beteende och ta mitt straff. Jag antar att det blir böter, något annat kan det inte gärna bli.

– Nej, nu får jag ta en annan väg till omklädningsrummet i fortsättningen.

Mer läsning

Annons