Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundström är spelklar igen

Det är över två månader sedan han senast spelade en match.
Mot Frölunda borta i kväll gör Brynäscentern Alexander Sundström comeback.
– Jag ska ta vara på varenda sekund på isen, säger 21-åringen.

Annons

Alexander Sundström går in i fjärdekedjan med Janos Vas och Johan Alcén i stället för Anton Persson.

Det är en efterlängtad comeback, både för Brynästränaren Niklas Czarnecki och Sundström själv.

– Det känns jättebra, vi blir starkare centralt med honom, säger Czarnecki.

Det var i bortamatchen mot Skellefteå den 1 december förra året som Alexander Sundström fick en smäll mot sitt vänstra knä. Ett uttänjt ledband konstaterades, men i Brynäslägret trodde man att rehabiliteringen ändå kunde gå hyfsat snabbt. Det gjorde den inte.

– Det har varit väldigt segt, speciellt när läkningen tog längre tid än vi trodde från början. Det har varit väldigt frustrerande när tiden gått och man har fått sitta på läktaren, säger Sundström.

Under hela december ägnade han sig åt rehabiliteringsträning, men sedan årsskiftet har han kunnat åka skridskor och fystränat. Sista veckan, under landslagsuppehållet, har han kunnat gå för fullt även i kampmomenten på isträningarna.

– Jag känner mig i ganska bra fysisk form ändå, sedan är jag ju lite rostig i matchsituationer. Men det finns inte så mycket tid kvar, så jag måste ju börja nån gång. Jag får spela mig i form helt enkelt, säger Sundström.

– Jag har ingen aning om hur mycket jag får spela. Inte alltför mycket hoppas jag, det är jag inte redo för. Jag ska försöka göra något bra av de byten jag får och ta vara på varenda sekund.

Han säger att han inte känner något av knät längre men har ändå ett specialskydd som ska hindra benet från att hamna i konstiga vinklar.

– En risk finns det ju alltid, men det är ett rejält skydd så förhoppningsvis ska det inte vara några problem.

Mer läsning

Annons