Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp tar emot Järfälla i hockeyettan

I senaste bortamötet med Järfälla blev det stryk i förlängningen. Men kan lirarna i Tierp Hockey visa samma kämpatakter som mot Borlänge i söndags. Ja då ska det också kunna bli poäng i kväll hemma i Vegahallen.

Annons

Men Tierp har som bekant just nu en tunn trupp. Klubben jobbar för att hitta förstärkningar, men till kvällens match lär man väl inte ha hunnit med att skaffa några nyförvärv.

Tierp kommer med i stort samma trupp som i segermatchen mot Borlänge. Backen Christoffer Scumertl breddar dock truppen till 16 utespelare.

Det är tre lag, Tierp, Hedemora och Järfälla som kämpar i botten av hockeyettan. Inför kvällens match återstår sex omgångar av de 27 matcher som spelas i grundserien. Kan Tierp hålla sin position, åtta i tabellen, så blir det ett par bonuspoäng att ta med sig till fortsättningsserien som drar i gång den 7 januari.

– Det spelar ju inte så stor roll var vi hamnar i grundserien. Det handlar ju bara om någon bonuspoäng, säger Kai Nurmi, tränare för Järfälla som i nuläget ligger sist i tabellen.

– Men vi åker upp till Tierp med full trupp (22 lirare). Jag kommer att gå runt på alla spelare för att ha laget i gång inför fortsättningsserien. Det innebär att vi startar med fyra kedjor och sex backar, säger Nurmi.

Inför fortsättningsserien förra säsongen, så hade vi bara vunnit en enda match på de 27 omgångarna. Men skötte oss sedan bra i fortsättningsserien och fixade nytt kontrakt för hockeyettan.

I nuläget har ändå Tierp Hockey vunnit sex matcher. Med några aviserade förstärkningar så ska det kunna gå vägen även den här säsongen.

- Vi slog Järfälla med 4-2 när vi möttes här hemma i Vegahallen. Det vore kul att ta en ny seger mot Järfälla. Vi ska försöka behålla vår tabellposition, säger Tierps chefstränare Torleif Lundsten.

– Vi ser fram emot att kunna ta poäng i den femte matchen i rad, säger Lundsten.

Unge backen Christoffer Schumertl kommer med i kvällens match. I övrigt blir det samma besättning som lirade i söndagens segermatch mot Borlänge.

Vi kan väl också hoppas att hemmagrabbarna kan få lite extra publikstöd till kvällens drabbning.

Mer läsning

Annons