Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka direkt in i hetluften

Att slå ur underläge är det bästa som finns.
Då är läget helt perfekt för Brynäs. För finns det någon som tror att laget kan rubba Färjestad i en kvartsfinalserie efter 3–1 till suveräna seriesegrarna i går?
– Äh, vi snackar om ett slutspel och där kan helt ärligt allt hända, säger Micke Lind, som var tillbaka på isen efter fyra månaders skadefrånvaro.

Annons

En reporters ängsliga påstående om att på torsdag byts Färjestads något ickeordinarie manskap från i går ut till något annat får Brynäsveteranen bara att le lite snett. När namnen Rhodin, Mattsson, Bastiansen, Goren och Axelsson plus landslagsmålvakten Gustavsson kastas fram kan en lätt suck höras.

– Först får vi väl se om dom väljer oss på måndag. Men gör dom det så vet vi om förutsättningarna. Vi kommer att ställas mot ett bra lag men har spöat Färjestad tidigare med alla dom där killarna på isen – varför skulle vi inte kunna göra det igen, säger Lind som en motfråga.

Hemma i Läkerol Arena är en sak – men borta i Löfbergs Lila Arena. Hua...

För att Färjestad skulle ta Timrå i stället för Brynäs på måndagkväll när valen ska göras i SVT:s hockeykväll är det ingen som tror.

– För att gå vidare måste vi vinna minst en bortamatch. Alla kommer att räkna bort oss redan från början precis som fallet var för två år sedan mot HV 71. Då var vi en suddenmatch ifrån att vinna borta och förlorade till slut med knappa 4–3 i matcher.

Ett perfekt läge som sagt...

– Ja, det finns väl bara en massa möjligheter. Vi tycker att det här ska bli hur roligt som helst och den här matchen är redan lagd till historien. Vi vinner hellre den på torsdag.

För Linds del slutade comebacken med nästan 12 minuters speltid i en fjärdekedja med Johan Alcén och Alexander Sundström. Plus en del spel i en power play-uppställning.

– Det kändes väl helt okej i alla fall. Det är skönt att vara tillbaka även om det fattas en del i tajming och ork – jag har ju trots allt varit borta i fyra månader. Men det var bra att få den här chansen till en match innan slutspelet börjar.

På slutet har Brynäs mest ägnat sig åt lättare träning med stort fokus på de viktiga matcherna som till slut gav den här slutspelsplatsen. Brynäscentern har varit med men mest fått ägnat sig åt egen träning.

I går spelade han ingen avgörande roll i ett Brynäs som gjorde en godkänd insats men egentligen aldrig var nära att rubba Färjestad. Karlstadslaget gjorde 1–0 redan efter 1.49 och släppte sedan aldrig greppet. Detta trots att sex ordinarie tunga pjäsen vilade och väntade in allvaret.

Det gjorde visserligen Daniel Widing också. Hans avsaknad i förstakedjan var stor och den kom helt bort. Bäst var på nytt Jonathan Granström, Emil Sandin och Jakob Silfverberg. 18-åriga Silfverberg gjorde på nytt mål – hans tredje på två matcher.

Men Micke Linds tid kommer förhoppningsvis.

– Om inte annat så kan jag avlasta laget. Vi kommer att behöva alla spelare vi kan om vi ska ta oss vidare. Jag har saknat att inte kunnat spela och det var riktigt skönt att vara med igen.

I ett slutspel behöver Brynäs alltid hans tjänster.

Mer läsning

Annons