Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trött, tröttare, Brynäs IF

Vi har spelare så det räcker, sa Brynäs-Bill.
Vi har spelare så det räcker, sa Brynäs-Bull.
Visst!
Alla gånger!
Niklas "Bull" Czarnecki startade matchen med tre kedjor (för första gången sedan isen frös i Läkerol Arena?) i något som i efterhand visade sig vara en av få desperata handlingar från den tränarens sida.
Det gav 1–0, men det gav inget övertag mot Modo som istället gick ikapp och förbi i andra perioden och nästan i tabellen också (4-2 till slut)

Annons

senaste hemmamatcherna har Czarnecki gjort till upplyftande vana att vänta ut bristande prestationer och underhållning i två perioder – för att sedan placera spelarna i rätt nummerföljd i den sista och skapa ett vinnande lag.
Nu gjorde han tvärtom.
Eftersom det pågick ett företagarjippo i Läkerolens foaje var det säkert uppskattat att se hur Brynäs försökte gasa sig ur krisen, för det är ju egentligen ett hedervärt sätt att få Sverige på rätt köl igen.
För Brynäs gav det dock ingenting, förutom det där 1–0-målet och några minuter av stilla böner om att Markström skulle prestera säsongens fjärde nolla. Men den kom lika lite som en uttagning för honom i Tre Kronors LG Games-trupp.

helomvänd Ulf Rådbjer i lördagsform hade kunnat rädda Brynäs en sån här kväll. Inte med det sällsynt undermåliga powerplay som Brynäs presterar. En statistiker i min närhet på pressläktaren klargjorde att Brynäs till och med var sämst i elitserien numera.
Jag sa inte emot.
Jag såg ju vad jag såg.
I tre efterföljande power play i den andra perioden, ställningen var då 2–2 och även om det gick långsamt på isen så måste matchen ha stått och vägt på något sätt, hade Brynäs chansen.
Det blev ingenting – som det brukar bli.
Istället gjorde Modo en uppryckning av sitt power play och Victor Hedman prickade efter 18,04 in det matchvinnande målet.
Så kan det gå.

den som skriker "öppna plånboken och köp, köp, köp" så snart tabellstrecken staplas kring lag jag har fått förmånen att följa i idrottsvärlden.
Jag är inte heller den som njuter av att slå på den som ligger.
Brynäs har inte ramlat ihop i en liten våt hög i nåt sarghörn än, men man ragglar och att Czarnecki pumpat in syrgas i några matcher döljer inte den nu plötsligt synbara tröttheten.
Michael "Bill" Sundlöv ser ingen anledning att förstärka laget trots skador och trots att man befriats från Kyle Wanvig och i alla fall bör har nån liten krona över nånstans på kansliet.
Det är mycket möjligt att Sundlöv mörkar sina innersta planer för oss i pressen, för när Brynäshjärtat bultar och hjärnan kokar av ansträngning har Brynäs sportchef lätt att muttra ur sig de mest märkliga uttalanden.

inte bara ett spel på isen, det är ett spel för galleriet också. Att säga att man helst sitter stilla i båten och hoppas flyta iland i ett slutspel är inget som imponerar varken på fans (nu menar jag inte Webbhatets vänner, de som kräks upp allt de har i sin anonymitet varhelst det bjuds möjlighet) eller sponsorer.
Ibland kan det vara bra att låtsas lite grann, och i alla fall låta påskina att man har mobilen påslagen nattetid, och att man vid klart väder och i månljus sitter och spanar ut genom transferfönstret.
Extra viktigt är det att också att signalera att man är vaken när alla andra är på väg att somna.

fyller heller inga hål i Brynäs plånbok.

förlorade i alla fall till slut, med 1–2 mot Linköping. Alltid något.

på en Norrlandsturné, Skellefteå torsdag och Luleå lördag och kommer enligt ett resschema jag sett hem nån gång på söndag.
Frågan är var man befinner sig då.

Mer läsning

Annons