Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Två olika sätt att se på det”

Ulf Rådbjer förstår Brynästränarens frustration – men står fast vid att han gjorde rätt.
– Jag är inte ute efter att jävlas med någon, säger gårdagens huvuddomare.

Annons

Utvisningarna som fick Czarnecki att gå i taket

Ulf Rådbjer vänder på retoriken. Om djurgårdsspelare hade gjort samma saker som Mads Hansen och om vattenflaskan kommit från hemmabåset i stället hade brynäsarna blivit minst lika förbannade om det inte blivit utvisningar, menar han.

– Det är vattenflaskan som är den stora grejen. Det var lite tokigt gjort, säger Rådbjer.

– Jag ser inte att den kommer in, men jag fick rapporter från mina linjemän att den kastades från Brynäsbåset. Hade vi sett vem det var hade han fått två minuter plus game misconduct, nu var jag tvungen att ta ett lagstraff i stället.

Dubbelutvisningen på Mads Hansen kommenterar han med att han redan hade armen uppe för en holding när Brynäsforwarden körde in en djurgårdsspelare i den egna målburen så att den flyttades.

– Han tvingade fram en avblåsning, förklarar Rådbjer.

– Där har vi två olika sätt att se på det. Hade det varit tvärtom hade han nog hållit med mig.

– Nej, det finns inte. Matchen spelas i 60 minuter och då dömer jag i 60 minuter.

Ulf Rådbjer kommer från Stockholm, men att det skulle göra honom olämplig att döma Djurgårdens matcher tycker han inte. Det finns heller inget i regelverket som säger att man inte får döma lag från den ort man bor på.

Peter Andersson, domarbasen:

– Av hävd dömer inte en Gävledomare Brynäs matcher. Normalt har man ett annat förhållande till sitt lag på en liten ort. Men Stockholm är en stad med 1,2 miljoner invånare, så där är det lite speciellt. Stockholmsdomare som dömer Stockholmslag har vi haft i tio år nu, säger han.

Ulf Rådbjer:

– Det finns inte i min värld att man ska vara diskvalificerad från att döma beroende på var man bor. Jag är inte djurgårdare, jag har spelat i AIK i hela mitt liv. Och jag har dömt AIK flera gånger och dömt i derbyn flera gånger.

Mer läsning

Annons