Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo blev ny serieledare efter storseger

Valbo HC gick som tåget i gårdagens division 1-match på hemmais mot Linden Hockey.
7-0-segern innebär att Valbo går upp i serieledning med bättre målskillnad än Surahammar.
– Jag är nöjd med poängen och att vi håller nollan, sa tränaren Mattias Olsson efter matchen.

Annons

Samtidigt som Valbo gjorde vad man skulle mot Eskilstunalaget Linden åkte Surahammar hem poänglösa efter 1-4 i Borlänge.

Att Valbo just nu kan kalla sig serieledare är ingen tillfällighet. Man är det målgladaste laget i serien med över 100 mål gjorda på 19 spelade matcher.

– Det känns rätt så skönt att vi gör mycket mål. Ännu bättre är det ju när många spelare producerar framåt, för det står ju inte precis och faller på att vi måste förlita oss på en eller två spelare, menade Olsson.

Trots att Valbo inte spelade säsongens bästa ishockey i den första perioden ledde man med 2-0. Alexander Olsson gjorde matchens första mål efter 9.17 vilket betydde att Valbo fick lite andrum i sitt spel. Dryga tre minuter från pausvilan var det dags för en läckerbit fram till 2-0 genom kedjan bestående av Jacob Blomqvist, Emil Mårtensson och John Dahlgren. Sist att känna på pucken var Jacob Blomqvist.

– Trots att vi inte förtar oss leder vi med 2-0, det tycker jag är starkt gjort, sa Olsson.

– Däremot tycker jag att det är lite si och så med inledningen av den andra perioden, vi slarvar en del i egen zon, fortsatte han.

Men det var ingenting som skakade Valbo märkbart. Man gjorde istället processen kort därefter genom att rinna iväg till 4-0 - inom loppet av 22 sekunder.

– Ja, det släpper ju en del vid 3-0 och vi får ytterligare några mål som ger oss trygghet. Efter det är det aldrig någon fara, vi avgör matchen i den andra perioden, menade Olsson.

Något annat som gav trygghet i matchen var Valbos målvakt Adam Naenfeldt. När Valbo i den sista perioden föll tillbaka fick 18-årige Naenfeldt göra en del svettiga räddningar.

– Det känns skönt med tanke på att den förra matchen (borta mot Enköping) slutade lite tråkigt, tyckte Naenfeldt som höll nollan för andra gången sedan han fått hoppa in istället för skadade Patrik Eriksson.

– Det är alltid kul att spela och det känns givetvis underbart att få hålla nollan, fortsatte han.

Tränare Olsson kan inte göra annat än att berömma Naenfeldt.

– Han är en ung målvakt som har klivit fram bra istället för Patrik, han gjorde en stabil match idag, tyckte han.

Det återstår att se hur långt ett målglatt gäng med en nolla där bak räcker…

Mer läsning

Annons