Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo föll på straffar

Det blev en mycket jämn seriefinal mellan Enköping och Valbo i allettan mellan. Inte ens en förlängning kunde skilja lagen åt och straffläggning kom att avgöra till Enköpings favör. Valbo missade sina tre straffar och slutresultatet skrevs till 6–5 (3–1, 0–1, 2–3, 0–0, 1–0).

Annons

Två omgångar återstår då Enköping är kvar som serieledare tätt följd, två poäng efter, av Valbo. Varje poäng är nu viktig, vilket play off man ska hamna i står på spel.

Det var en bra och underhållande match med två anfallsglada lag. Lagen känner varandra väl och det blev återigen en mycket jämn drabbning. Valbo visade en enorm kampmoral då man fick slå i underläge hela matchen igenom.

– De ska ha en eloge idag för en härlig kamp, helt underbart, ingen vek ner sig, sa Valbotränaren Mattias Olsson belåtet.

Spelmässigt var det ett fall framåt sedan senast mot Nyköping.

– Absolut, stor skillnad även om det inte började så bra, sa Olsson.

Valbo tog inte arbetet i egen zon och släppte till för enkla chanser. Och spelskickliga Enköping tackade och tog emot. Hemmalaget gick upp till 3–1 i första perioden.

– Spelet utan puck var alldeles för dåligt i första perioden men vi rättade till det inför andra och då kändes det som vi var på gång, fortsatte Olsson.

Valbo reducerade till 3–2 genom Fredrik Stefansson och ryckte därefter spelmässigt upp sig.

I sista perioden vände spelet fram och tillbaka och lagen följdes åt i matchprotokollet.

– Vi gjorde vartannat mål, det var två lag som ville spela väldigt offensivt. Olsson igen.

Även i förlängningen stod spelet och vägde.

– Det var små marginaler. Bland annat var Jimmy Lindström millimeter från öppen kasse. Valbo missade sina tre straffar. Enköping behövde bara två straffar för att ta extrapoängen, Andreaz Persson avgjorde matchen redan på första straffen.

– Sätter man inte en straff av tre så ska man inte vinna genom straffläggning, avslutade Olsson.

Jimmy Lindström visade än en gång vägen för Valbo med sina tre mål.

Mer läsning

Annons