Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo i serietopp, men är det tillfälligt?

Valbo tabelletta i Allettan.
Sug på den för på fredag kan det dock bli ändrat då Visby-Roma spelar.
– Det är trevligt, det är där vi ska vara men det är en jämn serie och det kan ändras snabbt, konstaterade Valbotränaren Daniel Kraft efter segern över Enköping i sudden med 3–2 (1–0, 0–1, 1–1, 1–0).

Annons

Fjärde mötet blev inget undantag, precis som tidigare gick matchen till förlängning. Nu stod Valbo som segrare och jämnade ut till 2–2 i inbördes möten.

– Ja, helt otroligt att vi är så jämna. Men synd att vi inte kan knyta ihop säcken idag, sa Kraft.

Valbo hade 2–1 med två minuter kvar av matchen. 17.58 slog Fredrik Stefansson in ledningsmålet men gästerna tog ut målvakten 18.53 och kunde kvittera med fyrtio sekunder kvar att spela.

– Vi gör ett misstag där som kostar oss ett poäng. Vi har kontroll på pucken i egen zon då vi kastar i vägen den och de kan vända spelet, synd, sa Kraft.

Det var seriefinal och det märktes. Vilket tempo, ibland gick det för snabbt för lagens bästa då spelet blev lidande. Men intensiteten var påtaglig. Det var små marginaler hela tiden, tight över hela plan som gjorde att spelet blev aningen tillknäppt då lagen inte kunde spela ut.

Valbo tog ledningen efter sex minuter i box play, John Dahlgren forcerade in 1–0 då han tryckte in både spelare och puck i målet. Tala om att fullfölja anfallet. Valbo ställdes på prov direkt då man fick spela i numerärt underläge vid två tillfällen. Men gästerna skapade ingenting eftersom Valbo spelade bra box play.

Patrik Eriksson gjorde come back i hemmakassen efter mer än två månaders frånvaro, han fick en relativt lugn inledning men i andra och tredje perioden växte Enköping och Eriksson visade samma gamla härliga form då han svarade för flertalet bra räddningar.

Valbo kom av sig något i andra perioden och gästerna kunde få mer och mer puck.

– Vi tog för långa byten och tappade energi, sen blev vi för långa och höll inte ihop lagdelarna samt spelade vi komplicerat i anfallet, Kraft hade att rätta till inför sista.

Sista perioden blev en nagelbitare som kunde slutat hur som helst för chanserna böljade fram och tillbaka. En sak är säker. Det kommer nog att dröja innan publiken får se en match som denna igen i Valbo ishall.

– Det var två riktigt bra lag därute, och i det stora hela var väl oavgjort rättvist, avslutade Kraft.

 

 

Mer läsning

Annons