Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo kvar i toppen efter seger mot Visby

Valbo är fortfarande i topp av allettan mellan med fyra omgångar kvar att spela.
Det blev seger med 4–2 (2–0, 2–1, 0–1) i seriefinalen mot Visby–Roma.
– Känns riktigt bra, vi spelade väldigt kontrollerat, sa Valbotränaren Mattias Olsson.

Annons

Det var en drabbning som många väntat på då Visby varit seriens överraskning och ett topplag. Framför allt hade Valbospelarna väntat.

– Vi har laddat för den här matchen hela veckan, sa Olsson.

Och det syntes. Hemmalaget inledde mycket bra och lade grunden för segern i första perioden.

Valbo spelade intensivt, låg högt upp i plan och Visby hade påtagliga problem då man inte kom någon vart i sitt spel.

– Det var inte meningen att ligga så högt men vi vet att vi är ett bra offensivt lag så vi körde på, kommenterade Olsson.

Efter sex minuter kom John Dahlgren fri men lyckades inte överlista gästernas målvakt. En minut senare visade dock storebror Dahlgren, Axel, hur det skulle gå till. Friläge och distinkt upp i nätet, 1–0.

Andra och tredje perioden kom att se spelmässigt annorlunda ut. Reducerat 2–1 efter 0.38 in i andra perioden. Gästerna fyllde nu på med energi och höjde sig en nivå.

– De började spela mer fysiskt, men det var vi beredda på, sa Olsson.

Spelnivån blev sämre, det var mest ställningskrig i mittzon och chanser åt båda håll. Väldigt plottrigt emellanåt. Någon i publiken menade på att det var en tennismatch, huvudet gick fram och tillbaka. Mellan 8.58–12.59 spelade Valbo power play, efter 11.11 slog Liam Lindström in 3–1, Valbo kunde dock fortsätta med en man mer då det var en avvaktande utvisning. Luften gick ur Visby något och Valbo utökade ledningen till 4–1 strax efter att gästerna blivit fulltaliga.

Valbo fick nu lite andrum och sista perioden kom att handla om att försvara sig. Visby reducerade efter 0.48 sekunder och jagade febrilt. Det var då Valbo plockade fram sitt segervapen.

– Vi visade enormt hjärta och spelade med pondus. Vi stod upp riktigt bra, sa Olsson belåtet.

Hela laget gjorde en bra insats.

– Ja, men Markus Lauridsen gjorde ett otroligt jobb defensivt, sen nu börjar spelarna känna av allvaret i matcherna och då har Jimmy Lindström klivit fram och tagit större ansvar, så som han jobbade defensivt idag har han nog aldrig gjort, sa Olsson gällande spelarkritik

Mer läsning

Annons