Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo ute på långresa – möter Visby-Roma i kväll

Gotland är kanske inte det största hockeydistriktet i Sverige.
Håkan Loob fostrades visserligen på ön och nu kan division 1-laget Visby-Roma ha något på gång.
– Dom har precis som vi vunnit de två första matcherna och det ska bli intressant att åka dit, säger Valbos tränare Daniel Kraft inför kvällens match.

Annons

Valbo är inte direkt vana med den sortens av förberedelser som det nu handlar om.

I vanliga fall är det en vanlig kortare bussresa till bortamatcherna.

I dag rullade bussen iväg redan sju på morgonen för att sedan avslutas med en båttur till Gotland och sedan samma returresa tidigt i morgon.

– Det är bara nyttigt och en del i utbildningen för många av de unga killar vi har i laget. Men jag är säker på att vi kan hantera de nya rutinerna också och vi åker dit för att ta tre poäng, säger Kraft.

Valbo har fått en drömstart på allettan med två vinster mot Wings och Väsby. Två lag från stockholmsserien som på förhand kanske ha ansetts vara aningen bättre än VHC-serien.

– Men det ha jag aldrig riktigt trott på. Lagen i våran serie är minst lika bra och det har vi visat hittills.

Men Visby-Roma har också vunnit sina öppningsmatcher och om det går att snacka om en liten seriefinal redan i den tredje omgången så är det här en sådan. En fredagsmatch i Visby med bra tryck på läktaren kan bli en svår nöt att knäcka.

– Vi har fått rapporter om hur Visby-Roma spelar och vet att det kommer att bli tufft. Det ska vara ett fysiskt lag som gärna smäller på. Men såna lag har vi mött förr och klarar av det. Vi kommer inte att anpassa oss efter hur dom uppträder utan är ett offensivt lag och det ska vi använda oss av.

Valbo kan spela vidare med samma lag som uppträtt så stabilt de första omgångarna. Kristoffer Jobs som varit bortrest i början av januari är också tillgänglig igen och kommer att spela.

– Dessutom är det positivt att både Fredrik Apel och Patrik Eriksson är tillbaka efter sina skador och ska så småningom in i spel igen, berättar Kraft.

Men för att de båda ska få känna på lite matchspel innan comebacken ska Apel spela med Oppala/Sätra och målvakten Eriksson i Huge i derbymötet mellan lagen i division 2.

– En utlåning som bara gäller den matchen. Det blir bra och det är skönt att ha båda tillbaka igen, avslutar Valbotränaren.

Mer läsning

Annons