Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo väntar på Allettan – betydelselöst toppmöte

Inför kvällens sista omgång i div 1 C är Valbo redan klara seriesegrare.
Allt intresse riktas nu till Allettan mellan med start 2 januari, 14 omgångar med de fyra bästa lagen från Valbos serie samt från div 1 D.
Serieettan Valbo möter serietvåan Enköping hemma i kvällens serieepilog.

Annons

Vilka fyra lag som spelar Allettan från div 1 C är klart sedan tidigare. Förutom Valbo är det Enköping, Surahammar och Arboga.

Dessa fyra lag får sällskap i Allettan av de fyra främsta från 1 D, tre lag har sina platser i Allettan säkrade inför sista omgången i kväll, suveräna seriettan Nyköping, Väsby och Arlanda.

Vilket lag som tar den sista platsen avgörs i kväll. Det står mellan Botkyrka och Visby-Roma. Förutsättningarna är att Botkyrka har det bästa utgångsläget med 41 poäng, en poäng mer än Visby-Roma, samt att man möter seriens klart sämsta lag Skåre, som bara har tagit elva poäng, på bortaplan.

Visby-Roma möter nästjumbon Trångsund hemma.

Det mesta talar alltså för Botkyrka som därmed gör Nyköping, Väsby och Arlanda sällskap till Allettan.

Allettan startar den 2 januari med sista omgången 14 februari och avgörs i 14 omgångar. Ettan och tvåan i Allettan är kvalificerade till play off 3 inför kvalserien till allsvenskan.

Lag 3 har också en möjlighet att gå vidare mot allsvenskan, men får en något längre och tuffare resa, genom att delta i play off 2 inför kvalserien till hockeyallsvenskan och lag 4-8 spelar i div 1 säsongen 2009-10.

Valbo och Enköping i kväll är betydelselös, på det sätt att man inte kan förändra positionerna i tabellen, Valbo har vunnit serien, men det är intressant att se kraftmätningen mellan ettan och tvåan, det kan kanske ge en liten fingervisning inför lagens möte i kommande Alletta.

Eller så struntar man helt i matchen? Lagen har ju mötts redan två gånger i serien och vet det mesta om varandra.

Mer läsning

Annons