Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

WDW–kedjan imponerade direkt

Det åktes, det sköts och det tacklades. Många var intresserade på hur nya WDW–kedjan skulle klara sig – och jösses vilken underhållning de bjöd på i 2–1-segern.
– Men vi skulle ha gjort åtminstone fyra mål, sa Daniel Widing.

Annons

Kedjan med Daniel Widing, Steve Dixon och Kyle Wanvig blev visserligen mållös men den saknade definitivt inte chanser. Kedjan sköt tillsammans tio skott på mål - vilket var mest av alla kedjor i matchen - och vissa var riktigt öppna lägen, som till exempel Daniel Widings friläge tre minuter in i den tredje perioden där han kom ensam från offensiva blå mot målvakten Johan Backlund.
– Han lurade mig. Så enkelt är det. Han gjorde det väldigt bra för han höll ner plocken och precis när jag ska försöka placera in den så drar han upp plocken igen. Jag drog inte på hårt utan försökte mer placera in den, det har lyckats på träning så varför inte testa nu?

Precis innan friläget hade Widing också missat öppet mål på passning av Steve Dixon.
Den som sköt flest skott i WDW–kedjan var nye Kyle Wanvig som ofta stod parkerad i slottet framför motståndarnas mål.
– En gång trodde jag faktiskt att jag hade gjort mål. Jag hade nästan höjt armarna för att jubla, men målvakten räddade med tån. Deras målvakt var väldigt bra i dag, sa Wanvig.
Den största underhållningen - om man inte är Timråsupporter - var dock WDW–kedjans tuffa, men regelrätta spel.
– Alla försökte fullfölja tacklingarna i dag och vi gjorde en väldigt bra match, tyckte centern och tekningsspecialisten Steve Dixon.

Kyle Wanvig bjöd också på några härliga bröstvärmare. En tackling som fastnade på näthinnan var när Wanvig åkte från egen zon till sargen bakom motståndarnas mål bara för att få trycka till en spelare innan han åkte och bytte. Men på vägen ut blev han hakad... såg det ut som.
– Nja, det var väl mitt fel också. Jag hakade honom och han gav igen. Det gäller att göra grejerna när domaren inte ser, sa Wanvig som har haft höga förväntningar på sig.
– Det har varit frustrerande att inte kunna göra någon poäng. Man har förväntningar på sig från laget och fansen - och inte minst på sig själv. Därför var det skönt att få göra första assistpoängen, fast jag bara skyfflade in den och "Widie" (Widing) gjorde det bra.
Brynästränaren Niklas Czarnecki var så klart nöjd med sin nya kedja.
– Widing var otroligt pigg och man såg verkligen vilken skjuts han fick i offensiven. Kedjan känns väldigt intressant.

Det var inte bara kanadensarna Wanvig och Dixon som delade ut smällar. Daniel Widing verkade ha fått tillbaka lite glöd i sitt spel.
– Det var en bra match och det small hela tiden. Det är roligt när det blir lite hett på isen med mycket känslor. Man dras med av Kyle och Steve i den transatlantiska spelstilen. Det var kul att Kyle fick göra sitt första poäng, kul både för honom och för laget.
Närmast väntar nu Skellefteå på bortaplan. Många hoppas nog att WDW–kedjan fortsätter att spela lika imponerande som i går. För det lovade väldigt gott inför framtiden.

Mer läsning

Annons