Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Widing och Jonsson till Tre Kronor

Lars Jonsson och Daniel Widing spelar LG Games – men inte Jacob Markström.
Det är inget som Brynäs sörjer.
– Det finns bättre och sämre lägen att bli uttagen – men vi har inte stoppat honom från landslaget, säger sportchefen Michael Sundlöv.

Annons

Enligt uppgifter till Sporten skulle Brynäs nye stjärnmålvakt tas ut till LG Games, som spelas 5–8 februari i Stockholm.

Men när förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson i går presenterade truppen på Hotel Anglais hette målvakterna Johan Holmqvist, Frölunda och Jonas Gustavsson, Färjestad.

Jacob Markström får stå på tillväxt ett tag till. Han har, som Sporten redan berättat, besvärats av en skada i knät sedan han återkom från JVM – men Michael Sundlöv förnekar att Brynäs skulle kommit med önskemål om att förbundskaptenen skulle låta Markström avstå LG.

– Jag ringde Bengt-Åke när jag läste att Jacob var aktuell och frågade om det stämde, det var av ren nyfikenhet. Men då fick jag direkt svaret att han planerade att ta ut två andra målvakter så någon sån diskussion uppkom aldrig.

– Nä, vi är glada och stolta för varje spelare från Brynäs som får chansen i landslaget. Sen finns det väl bättre och sämre lägen att bli uttagen. Det kan vara bra för Jacob att få vila lite. Hans tid i Tre Kronor kommer så småningom.

– Nej, det hade vi inte gjort.

Bengt-Åke Gustafsson motiverar målvaktsvalet så här:

– Jag räknar fortfarande ”Honken” som nummer ett. Jonas Gustavsson tackade ju nej senast och jag vill se honom ”in action” på den här nivån, jag räknar honom som en potentiell VM-målvakt.

– Han är definitivt med där uppe och hugger, det är ju bara att titta på statistiken. Han bevisar det dag efter dag i elitserien.

Förbundskaptenen började för övrigt hela presskonferensen med att nämna Markström och Stefan Liv vid namn, som de två som legat närmast i tankarna på målvaktssidan.

Nu får Brynäs ändå två spelare med i turneringen på hemmaplan. Förutom Daniel Widing även backen Lars Jonsson, som tackade nej till spel i Moskva innan jul på grund av skada.

– Han har fått stort förtroende i Brynäs, och är samtidigt en bra kille som smälter in i gruppen på ett bra sätt. Jag gillar vad jag ser när han spelar. Om han spelar på den nivå han kan kommer han att tillföra mycket.

Senast två brynäsare var med i Tre Kronor samtidigt var under hösten 2006 i Ceska Pojistovna Cup, då Nicklas Bäckström och Mathias Månsson fanns med.

Mer läsning

Annons