Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jättesuccé för boxningsgalan

När den första boxningsgalan någonsin arrangerades i Tierp, så blev det också en jättesuccé. Med en publik på över 500 på Möbeln i Tierp kunde också den nybildade Tierp Boxningsklubb bjuda på fem hemmasegrar.

Annons

Det blev med andra ord seger för alla fem hemmaboxarna som klev in i ringen i premiärgalan.Stor jubeli den fullpackade arenan.
Toppinsatsen stod naturligvis den mest rutinerade av hemmaboxarna för, Henrik Nilsson, med 58 matcher på meritlistan. Henrik gick huvudmatchen mot Falkens Yilmaz Bahcei och vann med 3-0 mot den hårdslående Gävleboxaren.
- Ja, Yilmaz fick in ett par hårda träffar.Men i övrigt hade jag full koll på matchen och kunde vinna klart, sa Henrik efter matchen.
Den här galan och det lyckade resultatet för hemmaklubben gladde naturligtvis Henrik Nilsson,eldsjälen och intiativtagaren till starten av Tierpsklubben och den som gick i spetsen för att arrangera galan.
- Jättekul för oss alla och en härlig start för klubben, sa en mycket nöjd Henrik Nilsson, som också är tränare för Tierpstalangerna som ju startade upp så jättefint i sina debutmatcher.
-Vi hade burit in över 400 stolar.Men det räckte inte till, så många fick också stå. Det var för övrigt en jättehärligt stämning under hela galan, summerade eldsjälen Henrik.
Det blev alltså storslam direkt för hemmaklubben och det började med 23 - årige Oscar Erixon (69 kg), där Falkens Emil Lindqvist fanns i andra ringhörnan.
Här blev det en mycket klar seger för Oscar.
-Ja, han svingade väldigt, men hade inte någon bra gard så jag kunde kontra in många slag, sa en mycket nöjd Oscar Erixon, som såg fram emot en ny match inom så där en månad. Oscar var jublande glad efter segern.
Det ska också sägas att alla Tierpsboxare utom Henrik Nilsson gjorde sin debut i boxningsringen.
Shanti Lindström var näste hemmaboxare som klev in i ringen. Matchen mot Falkens Christoffer Theander gick 81 kg klassen.
-Jag kunde vinna med 2-1.Jag lyckades allra bäst i första och tredje ronden. Jag tycker också att jag vann helt rättvist. De flesta av hans slag träffade min gard och jag kunde plocka in flera raka vänster.Sedan satte jag också några högerslag, sa Shanti efter premiärsegern.
22 - årige Sebastian Pettersson åkte visserligen på en "blåklocka" i matchen mot Nercivan Tayzun från BK Masen,Borlänge, men vann matchen med 2-1.
- Här hade jag ett grymt publikstöd i ryggen och det var jättehärligt, sa en mycket nöjd Sebastian.
-Jag längtar efter nästa match och nu är man ju matchboxare, påpekade segerherren.
Den femte segern för nystartade Tierp Boxningsklubb tog Alexander Holmberg (69 kg).Han fick i sin match möta Erik Nilsson tävlande för BK Masen. Alexander vann här med 3-0.
- Vilken härlig start inför en en storpublik i hemmahallen.Jag vann alla tre ronderna.Det här var mycket stort för mig och j-ligt kul, sa Alexander, som liksom sina klubbkomisar tränar tufft. Hela sex pass i veckan. Säkert låg den hårda träningen bakom alla framgångar i premiärgalan hemma i Tierp


SÖREN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons