Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liljan passar Skutskär bra

Det var tredje mötet lagen emellan och det blev också Skutskärs tredje seger mot Liljans SK när lagen möttes på IP i bandyettan. Segersiffrorna skrevs till 8–4 efter övertygande 7–1 i halvlek.

Annons

Men det var nog tur att hemmalaget städade av den här matchen i första halvlek, annars hade matchbilden kanske blivit en helt annan till slut.

Skutskär övertygade de första 45 minuterna med fortsatt effektivitet. Inget överdrivet bollövertag återigen men lika effektiva som i de senaste hemmamatcherna när målet nalkades.

Johannes Häggström, lagets "sniper" som ständigt ligger och "fiskar" i nära offsideläge gjorde återigen tre mål och är nu uppe i 35 visar återigen hur viktig han är för hemmalaget. Bortalaget visade inte upp mycket till anfallsspel under halvleken och de chanser som dök upp räddade Björn Wessman förtjänstfullt.

Andra halvlek blev lite av ett mysterium. Ett närapå totalt övertag för bortalaget och tre mål blev snabbt 7–4 och många av oss i publiken undrade hur detta skulle sluta.

- Ja, det var den sämsta halvleken jag spelat under min karriär, konstaterade Johannes Häggström efter matchen.

Simon Lilla fick slut på ett blödande lag med sitt hörnmål till 8-4 vilket gav andrum för hemmalaget som kunde ta hem de två poängen till slut.

Skutskärs IF–Liljans BK 8–4 (7–1)

Målen, Skutskär: Johannes Häggström 3, Alexander Carlsson 2 ,Simon Lilla, Johannes Siirtola, Andreas Ljus.

 Utvisningar, Skutskär: 1x10 minuter.

Hörnor: 12-8.

Domare: Oskar Nilsson.

Publik: 72.

Johannes Häggström gör ett av sina tre mål. FOTO: LARSGÖRAN SVENSSON

Mer läsning

Annons