Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillsammans joggar vi i mörkret – följ med på löparskola i november

Har du tappat lusten att jogga när kvällarna blir mörkare? Gefle Dagblad, Arbetarbladet och Friskis och svettis hjälper dig tillbaka till spåret.
– Det finns många härliga anledningar till att springa under hösten och vintern. Och det kan kännas tryggare att springa tillsammans i en grupp, säger Ulrica Svensson, uteledare och licensierad löpcoach.

Annons

Succén är tillbaka - joggingskola tillsammans med tidningarna i Gävle och Friskis och svettis. Nytt för denna gång är att träningarna är senare på säsongen och att fokus kommer att vara mörkerlöpning.

Samling sker utanför Friskis och svettis vid Stortorget torsdagen den 9 november klockan 18 och fyra torsdagar framåt. Passet varar i en timme inklusive stretching. Tillsammans laddar vi inför Adventsloppet den 3 december och deltagarna får inspiration till höstens löprundor.

Klicka här för att komma till Facebook-evenemanget!

Uteledaren Ulrica Svensson guidar löparna genom mörkret, vad som är viktigt att tänka på när man vill ge sig ut efter att solen gått ner och hur man på bästa sätt hanterar ett underlag som förändras på grund av väderleken.

– Vi kommer att gå igenom både löpstyrka och löpteknik. Dessutom tränar vi intervaller under ett av tillfällena. Vi kommer även att prata om utrustning- hur klär man sig bäst och diskutera broddar, säger Ulrica Svensson.

Ledaren Ulrica Svensson är van löpare och räds inte att ge sig ut i gatlyktornas sken. Nu erbjuder vi våra läsare fyra träningstillfällen i novembermörkret.

Passen passar både den vana löparen och nybörjaren.

– Det är för motionären som vill fortsätta, men även för motionären som vill börja med löpning fastän det har blivit kallare och mörkare ute, säger Ulrica Svensson.

Ulrica Svensson  bjuder på intervallträning, löpteknik och snack om kläder och tillbehör när man springer utomhus under hösten och vintern.

FAKTA

Vad? Mörkerlöpning tillsammans med Gefle Dagblad, Arbetarbladet och Friskis och svettis. Med vem? Ulrica Svensson, licenserad träna ute-ledare och löpcoach, som under många år har lett träningspass i Friskis och svettis regi. Ulrica brinner för att entusiasmera människor att röra på sig och hennes hjärta klappar lite extra för just löpning.

När? Torsdagarna 9 november, 16 november och 23 november klockan 18 samt 30 november kl 17.30. Passet är gratis.

Plats? Samling utanför Friskis och svettis vid Stortorget i Gävle. 30 november samlas vi på Waldenströmsgatan 2, Nya Tidningshuset på Brynäs.

Mer läsning

Annons