Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer och mer blågult efter satsning på unga

/

Fem spelare från Gefle Baseboll och Softboll Club har varit med och representerat i landslaget i år.
Det är det bästa någonsin för klubben.
– Det känns väldigt spännande, säger ungdomsansvarige Olof Agner.

Annons

Gefle Baseboll och Softboll Club har den senaste tiden fått in många spelare i sina ungdomslag.

– Vi har jobbat envist med det, säger Olof Agner.

Föreningen har satsat på fler ungdomsaktiviteter. Och resultatet har blivit att fem spelare från klubben tagit sig hela vägen till landslagen.

Oskar Vejkdal Thorsberg har spelat med både seniorlandslaget och tillsammans med Max Aurosell även representerat U–23-landslaget.

– Jag tycker att det är en fruktansvärt stor ära att representera sitt land, säger Oskar.

Båda två har satsat på sporten genom att gå på baseball–gymnasiet i Leksand. Och Oskar har också en bakgrund på college i USA.

– Oskar är en väldigt bra spelare med en lång baseball–karriär som leder oss. Han har en stark plats i landslaget. Max är pitcher för A–laget för det mesta, säger Olof Agner.

Dessutom har Wictor Granström, Linus Bazeli Gustafsson och Erik Jensen provat på spel i kadettlandslaget för ungdomar under 15 år. Killarna var med i EM som avgjordes i Paderborn/Dortmund i Tyskland. Laget gjorde en stark turnering och slutade femma, Sveriges bästa kadett–EM hittills.

– Bara det faktum att vi är fem stycken i landslagen bevisar att vi har en bra återväxt. Sen har vi några yngre killar som inte har spelat tillräckligt många turneringar än. Men även dom kan bli landslagsspelare på sikt, säger Oskar Vejkdal Thorsberg.

– Det är väldigt uppmuntrande och viktig signal som visar att alla har en chans. Det blir inspirerande även för killarnas lagkompisar och visar att vår ungdomssatsning lönar sig. Sen är det förstås jättehäftigt för grabbarna, säger Olof Agner.

Under förra helgen mötte A–laget hårt motstånd i Uppsala. Det blev två förluster i dubbelmötet. Gefle Baseboll har tidigare spelat i landets högsta serie, men håller numera till i lägre divisionen regionserien. Det är ett sätt för att få fler spelare att delta och få fart på spelarrekryteringen.

– Det är därför att vi spelar i regionserien, så att vi verkligen kan få med dom yngre från start, säger Oskar Vejkdal Thorsberg.

För Gefle Basebolls U–12 och U–15-lag väntar först en resa till Stockholm under nästa vecka för matchspel.

Sedan är det dags för klubben själv att anordna en turnering för samma åldersklasser i slutet av augusti.

– Det kommer 200 spelare plus föräldrar och ledare, säger Olof Agner.

Mer läsning

Annons