Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Posa klar för sin 32:a VM-final

Jodå, visst tog han sig till VM – igen!
Posa Serenius knep elva poäng när dag 2 avgjorde semifinalen i Sanok, Polen. Tillräckligt för en tredjeplats.

Annons

Gävles isracinglegend fyller 61 år i vinter men visar inga som helst ålderstecken. Efter att ha delat ledningen i den polska VM-semifinalen efter söndagens ”första halvlek” blev Posa till slut trea i sammandraget.

I går inledde han med heatseger och följde sedan upp med en andraplats. Efter en tredjeplacering i sitt tredje framträdande vann Posa därefter ånyo och avslutade dagen med en andraplats – totalt elva poäng.

Totalt på två dagar bjöds det 25 pinnar för Posa, ett facit så gott som något.

Vann gjorde Junir Baziejew på 29 poäng (obesegrad på måndagen), tre fler än landsmannen Pawel Czajka. Prispallen kompletterades alltså av Posa, medan Anton Klatovsky slutade fyra i den totala listan på 23 poäng.

Femma i tävlingen blev holländaren Johnny Tuinstra, medan den sjätte – och sista att ta sig till VM – blev Kai Lehtinen, Finland. Denne slog jämten Per-Anders Lindström i ett omkörningsheat sedan båda slutat på 19 poäng i ordinarie tävling.

– Jag är helt nöjd med mina körningar här i Sanok. Undvek lite grann att chansa i närkamper idag. Kände att poängen skulle räcka ändå, sammanfattar Posa.

Som nu är klar för sin 32:a(!) finalserie i VM. Inleder i Krasnogorsk, Ryssland, om två helger. Nästa helg kör han lag-VM i Inzell i Tyskland.

– Hinner hem och byta kalsingar på tisdagen däremellan. Nu är det fullt pådrag framöver.

Mer läsning

Annons