Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rivstart redan i debuten, Fredrik

Gävle tog segern när isracingserien drog igång i Bollnäs under gårdagen.
Men det satt hårt åt – inte minst med att in i det sista få ihop en fulltalig laguppställning!

Annons

Lagledaren Ola Westlund var en prövad man på förmiddagen. Totte Nilsson krockade nämligen med ett rådjur på väg till tävlingen och fick lämna återbud. Goda råd var dyra…

– I det läget ringde jag min kompis Tommy Björklin i Bollnäs. Han ställde upp på kortast tänkbara varsel och gjorde comeback – på lånad cykel, berättar Ola.

Som tidigare även ersatt en magsjuk Per Bruhn med debutanten Fredrik Johansson. Favoritskapet i premiären överläts därmed med varm han (i nära 20-gradig kyla) till Funbo, med finske VM-åkaren Antti Aakko i spetsen.

Efter de första fyra heaten såg också Funbo ut att infria förväntningarna. Toppade med fem poäng i rygg på Gävle, bland annat efter det att Aakko i det första heatet besegrat altmeister Posa Serenius.

Men Ola Westlund hade en joker i innerfickan i form av ”reserven” (vanligtvis speedwayåkande) Fredrik Johansson. Denne debuterade nu på is och aktade inte för rov att ta en seger i sitt allra första framträdande. Innan dagen var slut hade han bokfört ytterligare två fullträffar, kompletterat med en andraplats.

– Mycket bra kört. Dagens utropstecken, berömde lagledare Westlund.

Denne kunde även glädja sig åt tre raka trepoängare från Posa efter den inledande andraplatsen, samt tio pinnar från Peter Koij. Björklin kompletterade med sex poäng, medan Peter Jansson bidrog med fyra – och detta innebar att gästrikarna var klara segrare redan innan det avslutande nomineringsheatet.

Här tampades Antti Aakko och Posa om segern, där den förstnämnda till slut drog det längsta strået.

– En godkänd insats idag, sammanfattade Posa, som närmast har att se fram mot en flygresa till en internationell tävling i Tyskland på tisdag.

Team Finland och Bollnäs gjorde upp om tredje plats i tävlingen. De blåvita kunde till slut säkra densamma med fyra poängs marginal, trots att Kai Lehtinen kört omkull i ledning i det första heatet för dagen.

Serien fortsätter närmast på Gävle Motorstadion vid Rörberg med en kvällstävling om 1,5 vecka. Förutom hemmafavoriterna och Funbo deltar då även Strömsund samt Njurunda.

Mer läsning

Annons