Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älvkarleby RK:s Moa Mårtensson och Champagne tvåa under söndagens 1.20-hoppning: "Allt stämde i dag"

Efter en fin felfri runda under helgens tävling, Högbo indoor games, vann Moa Mårtensson och Champagne en blå rosett och 800 kronor. Champagne hade vid tidigare starter varit spänd, men nu stämde allting.

Annons

Moa Mårtensson och Champagne hoppade hem en andraplats i söndagens 1.20-hoppning.

Moa Mårtensson från Skutskär hade tävlat i två klasser under lördagen, och under söndagen var det dags för 1.20-hoppningen, men att det skulle räcka så långt som till en andraplats var hon inte beredd på.

– Hon hoppade jättefint och jag är jättenöjd. I de tidigare klasserna hade vi lite problem, eftersom hon var så spänd. Vi utgick i den ena och i den andra hade vi ett nedslag, men nu var hon mer avslappnad, säger hon.

Moa Mårtensson har haft Champagne i fyra och ett halvt år och tävlat på den här nivån i ungefär två år.

– Hon är världens snällaste och gör det jag ber om. Vi följde planen som fanns sedan innan och det gick jättebra, säger hon.

Tävlingen Högbo indoor games har Högbo ridklubb i Sandviken arrangerat i två år. I år har den pågått 11-13 november och lockat många ryttare och hästar från hela Sverige. Tävlingsledaren Sandra Swedell är nöjd med uppslutningen.

– Vi har haft cirka 600 starter under den här helgen. Det är många ekipage härifrån, men också från Stockholm och norröver, säger hon.

Hemmaekipagen har presterat bra, och Sandra Swedell vill lyfta fram Malin Hedlund, som vann två lägre klasser under fredagen och Frida Hellbom, som vann 1.20 -klassen då.

– Våra hemmaekipage har varit mycket bra, men extra stjärna till Malin Hedlund och Frida Hellbom. Vi har också haft några ridskolehästar med i tävlingen, bland annat Erbtrof, säger hon.

Amanda Nilsson tävlade på ridskolehästen Erbtorf för hemmaklubben Högbo ridklubb och red felfritt i 1.00-klassen och debuterade också 1.05 med två nedslag.

– Jag är nöjd. Det blev två nedslag pågrund av ryttarmissar, men jag kan inte klaga på honom, han var jätteduktig, säger hon.

Amanda Nilsson och ridskolehästen Erbtrof

John Hickey och Cara-Mell SB.

Felicia Lång och Third Time Lucky i 1.20-klassen.

Mer läsning